Audi stopt productie in Ingolstadt en Neckarsulm

0

Audi onderbreekt de productie van enkele modellen. “In Ingolstadt zetten wij deze week de assemblagelijnen voor de A3 en Q2 stil, evenals die voor de A4/A5 en de A3”, aldus een woordvoerder.

De productie van de A4 en A5 verliep vanwege de tanende belangstelling voor dit model duo al enige tijd via een één ploegendienst. Om deze reden ontstaan er geen grote leveringsproblemen nu de productie van deze middenklasser serie in Neckarsulm helemaal wordt stopgezet. Ook de A6 en A7 gaan waarschijnlijk tijdelijk uit productie. Daarvan zal vrijdag het laatste exemplaar worden gebouwd.

De e-Tron GT en de R8 zullen zonder beperkingen worden gebouwd en “de A8 zal in ieder geval in één shift worden geproduceerd”, zo voegt de woordvoerder er aan toe. De getroffen werknemers vielen volgens Audi al enige tijd onder een werktijdverkorting regeling. Al in juli vielen in de Audi fabrieken shifts uit als gevolg van de leveringscrisis van halfgeleiders. Eind augustus lag de productie in Neckarsulm ook al een ​​week stil.

Reageren is niet mogelijk.