Porsche komt in één klap met 160 nieuwe kleuren

0

Net als bij elke andere autofabrikant kan je bij Porsche kiezen uit een selectie aan kleuren. Maar er zijn altijd kritische / veeleisende klanten die iets speciaals willen. In Stuttgart-Zuffenhausen kan men daarom een auto laten spuiten in elke gewenste kleur. Porsche noemt dat programma ‘Paint to Sample’. Je hoeft  alleen maar voor een kleurstaal en de nodige centen te zorgen.

Ook dat laatste is belangrijk, want ‘Paint to Sample’ is verre van goedkoop. Porsche rekent voor kleuren op maat zonder blikken of blozen minimaal 10.000 euro en op exclusievere modellen kan het bedrag net zo goed oplopen tot 25.000 euro extra voor moeten neertellen. Het is wellicht goedkoper om hem in een basiskleur te bestellen en ‘m achteraf professioneel te laten overspuiten. Alleen dan staat die kleuromschrijving natuurlijk niet op de factuur van de auto en/of de kentekenpapieren …

Porsche breidt het pallet gestaag verder uit door zelf in het totaal 160 kleuren aan het aanbod toe te voegen. Dit betekent dat de 911 en de 718 voortaan in meer dan 100 kleuren verkrijgbaar zijn. De Panamera, Macan en Cayenne zijn er in meer dan 50 tinten en de elektrische Taycan is vanaf nu leverbaar in 65 kleuren. Om dat mogelijk te maken, vergroot Porsche de capaciteit van de afdeling die het speciale spuitwerk verzorgt. Zo zal de Porsche fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen, die nu maximaal 5 auto’s per dag van een unieke tint voorziet, straks elke dag 20 auto’s een speciale behandeling kunnen geven.

Reageren is niet mogelijk.