Prijs vergelijking Audi R8 V10 Performance RWD

0

Met de nieuwe R8 V10 performance RWD modellen focust Audi naar eigen zeggen op puur rijplezier. In zowel de Coupé als de Spyder uitvoering staat de combinatie van achterwielaandrijving en de 570 pk sterke V10 voor buitengewoon spektakel. De voorpret start al in de configurator op Audi.nl, waar de R8 V10 performance RWD versie nu naar eigen wens is samen te stellen. Hij is inmiddels te bestellen vanaf 236.168 euro.

De atmosferische 5,2 liter grote V10 in de nieuwe R8 V10 Performance RWD modellen maakt om te beginnen indruk met zijn kerncijfers: 570 pk en 550 Nm aan trekkracht op louter de achterwielen. Een 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling is standaard. Daarbij zijn de nieuwe R8 V10 Performance RWD modellen relatief licht (1.590 kg voor de Coupé en 1.695 kg voor de Spyder) en dat vertaalt zich in indrukwekkende prestaties: de sprint naar 100 km/u neemt 3,7 seconden in beslag (Spyder: 3,8 seconden) en de topsnelheid bedraagt liefst 329 km/u (Spyder: 327 km/u).

Audi Lamborghini Mercedes
R8 Huracan AMG GT Coupé
V10 Performance RWD LP 580-2 C
236.168 euro 247.221 euro 229.216 euro
Audi Aston Martin Porsche
R8 Spyder DB11 911 Cabriolet
V10 Performance RWD Exclusive 4.0 V8 Volante Turbo
263.292 euro 254.857 euro 274.000 euro

De nieuwe R8 V10 Performance RWD modellen worden grotendeels met de hand vervaardigd in de fabriek waar Audi ook de R8 LMS GT4 racewagens bouwt. De straat- en circuitversies hebben zo’n 60 procent van alle gebruikte componenten met elkaar gemeen. Uiterlijke accenten als de matzwarte singleframe grille, splitter, grote luchtinlaten en diffuser achter benadrukken de verwantschap met de racerij ook optisch.

Om maximaal rijplezier te garanderen, beschikken de R8 V10 performance RWD modellen over een mechanisch sper differentieel op de achteras. Het Performance sportonderstel met lichtgewicht CFRP stabilisator is optioneel. Vooral in Sport modus kan de bestuurder met gecontroleerde drifts volgens Audi maximaal genieten van de dynamiek van achterwielaandrijving. Dynamic Steering draagt bij aan een nog preciezere respons op stuurbewegingen en geeft daarbij perfecte feedback. Voor nog meer (race)gevoel zijn speciale 20 inch Cup banden leverbaar. Een remsysteem met keramische schijven is eveneens optioneel.

De nieuwe Audi R8 V10 performance RWD Coupé is leverbaar vanaf 236.168 euro en de Spyder met elektrisch bediende softtop moet 251.628 opbrengen. Met onder meer speciale styling packs voor het in- en exterieur is de supersportwagen geheel naar eigen wens te personaliseren. De Audi Exclusive divisie gaat nog een stap verder. Via dit maatwerk programma zijn bijvoorbeeld matte tinten beschikbaar en zijn de kenmerkende Sideblades in contrastkleur uit te voeren. Zelfs een eigen naam of logo in de dorpels behoort tot de mogelijkheden.

Reageren is niet mogelijk.