Volvo bouwt XC90 gamma af

0

Bij Volvo staat 2022 in het teken van de lancering van de opvolger van de XC90. Dit betekent dat het leveringsgamma van de grootste SUV van het Zweedse automerk in aanloop naar de aflossing wordt ingekrompen.

De XC90 valt alleen nog maar te bestellen als Recharge T8 AWD (Plug-in Hybrid). Daarnaast vervallen de bekende uitrusting niveaus Momentum Business, Inscription en R-Design. In plaats hiervan introduceert Volvo de varianten Core, Plus en Ultimate. De laatste 2 zijn beschikbaar met 2 exterieurstijlen: Bright en Dark. De eerste kenmerkt zich door een chroomkleurige grille met verticale lamellen, chroomkleurige raamomlijsting, chroomkleurige inzetstukken in de bumpers, chroom strips onderaan de portieren plus op de achterkant en verchroomde dakrails. Bij de Dark stijl is dit alles in Glossy Black uitgevoerd. Dergelijke zwarte aankleding was voorheen een typisch R-Design kenmerk.

Volvo vraagt 87.495 euro voor de XC90 Recharge T8 AWD Core. De exterieurstijl is dan van het Bright type. Voor de XC90 Recharge T8 AWD Plus vraagt Volvo 91.995 euro. De upgrade naar het uitrusting niveau Ultimate doet de prijs van de Zweedse SUV veranderen in 96.995 euro.

Reageren is niet mogelijk.