Honda komt met nieuwe SUV model

0

Honda heeft de geheel nieuwe HR-V voor de Amerikaanse markt onthuld. Die houdt geen verband met de versie die vorig jaar in Europa werd gelanceerd, maar zal vanaf 2023 wel onder een andere naam bij ons verkocht worden.

De nieuwe Amerikaanse HR-V, die vorige maand werd voorgesteld als onderdeel van een presentatie over de elektrificatie strategie, is ontworpen met een focus op het aantrekken van jongere kopers, en als zodanig ligt de nadruk op “sportieve en expressieve” ontwerpelementen, verbeterde dynamiek, bruikbaarheid en wendbaarheid. Hij heeft een formaat dat vergelijkbaar is met dat van de CR-V, althans in de lengte en breedte. Qua hoogte is er sprake van een fors verschil. Bovendien zal de volgende generatie CR-V een (halve) klasse groter worden om beter te kunnen concurreren met 7-persoons SUV modellen als de Skoda Kodiaq en de Toyota Highlander.

All New 2023 Honda HR V Steps Out with Youthful, Athletic Styli

Net als andere recente Honda modellen krijgt de nieuweling een hybride aandrijflijn. Precieze details daarvan blijven geheim, maar gezien het feit dat de cross-over gebruik maakt van de architectuur van de jongste, 11de generatie Civic (die onlangs werd onthuld in Europese specificatie), is het zeer waarschijnlijk dat een 2,0 liter Atkinson viercilinder benzinemotor wordt gecombineerd met een 2-tal elektromotoren voor 181 pk en 3`15 Nm.

Technische specificaties zullen dichter bij de lancering in de VS in de zomer worden bevestigd, maar voorlopig belooft Honda dat hij “meer verfijnd, zelfverzekerd en leuk zal zijn om te rijden, met aanzienlijk verbeterde dynamiek en responsiviteit van de aandrijflijn”. Wat betreft het uiterlijk: Honda claimt dat de nieuwe grille, de lange motorkap en de ‘slanke’ daklijn hem een eigen gezicht geven.

All New 2023 Honda HR V Steps Out with Youthful, Athletic Styli

Een woordvoerder van Honda zegt dat de cross-over “sportief en persoonlijk” is en “de juiste maat heeft met de ruimte en bruikbaarheid voor een avontuurlijk weekendje weg”. Michael Kistemaker, vice-president verkoop voor American Honda, zegt: “Door ambitieuze kwaliteiten te verwerven buiten zijn segment, zal deze geheel nieuwe cross-over een nieuwe generatie klanten bij Honda bezorgen. Dat vergroot het belang van het model als toegangspoort tot de merk Honda.

“Deze nieuwe HR-V zal zijn positie als segmentleider versterken bij jonge kopers, starters en multiculturele klanten”. Honda heeft de prijs nog niet bevestigd, maar reken op een instaptarief van 42 mille.

Reageren is niet mogelijk.