Terugroepactie Volkswagen Groep vanwege brandgevaar

0

Volkswagen organiseert samen met haar dochters Audi, Skoda en Seat een terugroepactie vanwege brandgevaar. Reden is dat er smeul schade kan ontstaan als de motorafdekking in aanraking komt met het hete gedeelte van de uitlaatturbo. In sommige gevallen kan dat leiden tot brand.

Wereldwijd gaat het om 111.321 auto’s van de betreffende merken. In Nederland gaat het om minder dan 200 voertuigen, zo meldt Luuk Hoogezand, woordvoerder van importeur Pon. De eigenaren van de betrokken auto’s zijn inmiddels allemaal schriftelijk benaderd voor het maken van een afspraak bij de dealer. De reparatie duurt minder dan 30 minuten, aldus Hoogezand.

VolkswagenTSIbrandgevaar

Het gaat bij Volkswagen om de modellen T-Roc, Arteon, Golf, Passat en Tiguan uit de bouwjaren 2020-2022. Bij Audi betreft het auto’s uit de TT en Q3 modelserie uit de bouwjaren 2020-2022. Bij Seat gaat het om de Tarraco uit de productiejaren 2021-2022 en bij Skoda om de Kodiaq, Octavia plus Superb, eveneens met de bouwjaar 2020-2022. Bij deze auto’s zou brand of smeul gevaar onder de motorkap kunnen ontstaan, doordat de kunststof motorafdekking kan losraken en in contact kan komen met hete delen onder de motorkap, zoals de uitlaatgasturbo, aldus de RDW.

De eigenaren van de auto’s kunnen bij de dealer een nieuwe, verbeterde versie van de motorafdekking laten inbouwen.

 

Reageren is niet mogelijk.