Volvo schaaft de S60 en S90 bij

0

Volvo heeft zowel de S60 als de S90 tegen het licht gehouden. De laatste is er alleen nog in plug-in hybride vorm aandrijflijnen en bij de S60 verandert er ook het een en ander op motorisch vlak.

De S60 wordt door Volvo in tegenstelling tot zijn grote broer nog wel met stekkerloze aandrijflijnen. Het gaat daarbij om de B3 en B4 motoruitvoeringen met mild hybride techniek. Die geblazen viercilinders zijn beide 2,0 liter groot en lopen volgens de Miller cyclus. Zij zijn voortaan niet meer aan een conventionele 8-traps automaat gekoppeld, maar aan een DCT exemplaar met 7 versnellingen en een dubbele koppeling. Het effect daarvan is een lager verbruik en dus gunstigere emissiewaarden. De milieuwinst van de 163 pk / 265 Nm sterke B3 bedraagt 14 gram en 10 gram bij de B4. Die benzinemotor is goed voor 197 pk / 300 Nm. De emissiewaarden zijn voortaan 137 gram per kilometer voor de B3 en 2 gram meer voor de B4. Een andere wijziging betreft de benaming van de uitrusting niveaus. In dit kader maken de uitvoeringen Momentum, Inscription en R-Design plaats voor de smaken Core, Plus en Ultimate. De Polestar Engineered variant blijft wel bestaan.

VolvoS60modeljaarwijzigingen2

De S60 B3 Core heeft een prijs van 44.995 euro. Daarmee heeft deze sedan van Volvo een 1.000 euro lager instaptarief gekregen. Voor de B4, die vanaf het uitrusing niveau Plus verkrijgbaar is, kost minimaal 51.995 euro. De S60 Recharge T6, met 350 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn, heeft een prijskaartje van 51.495 euro. Voor dit bedrag levert Volvo dan de Core versie. Voorheen was Inscription het uitrusting niveau en moest er minimaal 52.150 euro afgerekend worden. De S60 Recharge T6 combineert een elektrische range van 91 km met een CO2-emissie van 16 gram/km (WLTP). Voor de 455 pk sterke Recharge T8 is men 58.495 euro. Bij die prijs is het uitrusting niveau Plus inbegrepen. De S60 T8 Polestar Engineered wisselt vanaf 67.995 euro van eigenaar. Dat is dan weer 3.845 euro meer dan voorheen.

De Core, Plus en Ultimate versies kunnen worden aangekleed met de pakketten Bright (chroomkleurige accenten) en Dark (decoratie met zwart kunststof). Daarvoor geldt geen meerprijs. Alleen de Core uitvoering van de B3 komt niet voor deze behandeling in aanmerking. Ongeacht het uitrusting niveau beschikt de S60 over een nieuwe achterbumper (met verborgen uitlaat eindstukken) en een licht herzien front. Daarnaast heeft Volvo wijzigingen doorgevoerd in het infotainment systeem. De S60 beschikt namelijk nu standaard over een installatie die op Android draait. Daarnaast is het model voortaan voorzien van de nieuwste geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS).

 

Volvo S90

Ook de Volvo S90 is er niet meer in de oude vertrouwde uitrusting niveaus. Voortaan dient te klant te kiezen uit de uitvoeringen Core, Plus en Ultimate. In alle gevallen zorgt de 455 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn van de Recharge T8 variant voor de aandrijving. Kenmerken zijn een elektrische range van 89 km en een CO2-emissie van 17 gram/km (WLTP). De prijzen beginnen bij 67.495 euro. Daarmee is de stekker hybride S90 afgerond 500 euro goedkoper geworden, al kreeg je toen het tweede uitrusting niveau Inscription. Instappen in de sedan is evenwel 9 mille duurder geworden omdat de B4 en B5 benzineversies zijn komen te vervallen. Daar zullen de Volvo dealers overigens geen traan om laten want de order intake van de S90 bestond in de afgelopen periode voor 93 procent uit stekker hybride uitvoeringen. Voor de S90 is het elektrisch bedienbaar zonnegordijn voor de achterruit voortaan standaard, terwijl de S90 Ultimate een schuif/kantel dak in plaats van een panoramisch dak zoals bij de V90 kreeg. D uitvoeringen Plus en Ultimate zijn naar wens te combineren met de exterieurstijlen Bright of Dark.

VolvoS90modeljaarwijzigingen

 

Reageren is niet mogelijk.