Knotsgekke one-off van Mercedes-AMG: the Flip

0

Mercedes-AMG en zanger will.i.am hebben de handen ineengeslagen om een ​​AMG GT zodanig om te bouwen dat er een sportwagen ontstaat die het midden houdt tussen een SL Gullwing en een G klasse.

Het unieke model, genaamd ‘The Flip’, is het resultaat van een samenwerking tussen de Duitse fabrikant en de hiphop ster, die begon in september 2021 en werd ontworpen om achtergestelde gemeenschappen toegang te geven tot artistiek en wetenschappelijk onderwijs. Het project is gebaseerd op een AMG GT 4-deurs coupé waarvan de 4 conventioneel openende deuren zijn vervangen door een enkele zelfmoorddeur aan elke kant. De meest zichtbare wijziging blijft de voorkant van de auto, die de stijl van een Klasse G aanneemt: zeer recht en rechthoekig, geflankeerd door ronde koplampen.

MercedesAMGtheFlip2

In combinatie met het lage dak van de coupé doet hij een beetje denken aan de Ford Mustang Fastback. In het midden van de grille is de traditionele Mercedes driepuntige ster hergebruikt om de mond van een knorrige beer te worden. Het logo, genaamd “Bear Witness”, verwijst naar een kledingcollectie met dezelfde naam die zowel in het Mercedes-AMG Experience Center in Miami als online verkrijgbaar zal zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar de i.am/Angel Foundation, die gemeenschappen toegang wil geven tot ‘STEAM onderwijs’ (wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde) om hen uit de armoede te helpen.

MercedesAMGtheFlip

De onderste helft van de bumper kreeg grote luchtinlaten, het buitenste paar heeft het gesegmenteerde streeplogo van AMG, terwijl er van onder de motorkap niets wordt gezegd over de gebruikte motor; we weten alleen dat deze origineel is. De achterkant en het interieur zijn op de aangeleverde foto’s slechts heel weinig zichtbaar, wat zou kunnen duiden op geen of zeer kleine aanpassingen, in tegenstelling tot de retro design velgen die doen denken aan exemplaren uit de jaren 90, zoals die van de E55 bijvoorbeeld.

MercedesAMGtheFlip4

Reageren is niet mogelijk.