Chinese lockdowns raken Polestar hard

0

Polestar moet vanwege de aanhoudende coronabeperkingen in China de verwachtingen voor heel 2022 verlagen. Het merk dacht aanvankelijk 65.000 auto’s af te kunnen leveren, maar dat worden er volgens de nieuwe prognoses niet meer dan 50.000 stuks.

De lagere afzetdoelstelling voor 2022 is volledig toe te schrijven aan de lockdowns in China, aldus Polestar. De dochter van Geely en Volvo blijft er echter op vertrouwen dat het de verkoopvolumes die zijn gepland voor de komende 3 jaar gaat halen. “De economische effecten op korte tot middellange termijn hebben ons doel om over 3 jaar 290.000 auto’s te verkopen, oftewel 10 keer meer dan in 2021, niet beïnvloed”, aldus CEO Thomas Ingenlath.

De afgelopen maanden heeft Polestar haar wereldwijde verkooporganisatie uitgebreid tot 23 markten (eind 2021 ging het om 19 landen). “Daarmee liggen wij op schema om de doelstelling van in totaal 30 afzetgebieden tegen eind 2023 te halen”, aldus Ingenlath. Polestar is recent actief geworden in het Midden-Oosten, start binnenkort in Spanje en Portugal terwijl later dit jaar Israël en Italië op de rol staan. Het dochter merk van Geely en Volvo heeft daarnaast een wereldwijde samenwerking aangekondigd met autoverhuurbedrijf Hertz om de komende 5 jaar 65.000 auto’s te leveren.

Polestar heeft in de eerste 4 maanden van dit jaar haar verkopen ruimschoots weten te verdubbelen tot rond de 13.600 voertuigen. Ook zijn er 23.000 exemplaren in bestelling. Daarmee is het orderboek 3 keer zo dik als in dezelfde periode vorig jaar. “Wij hebben groei beloofd en die belofte komen wij na”, aldus Ingenlath.

Reageren is niet mogelijk.