Nieuwe SUV van Honda gaat ZR-V heten

0

Honda heeft de naam bekendgemaakt van het nieuwe SUV model dat zich in 2023 tussen de HR-V en de CR-V zal nestelen: ZR-V.

In 2023 zal het Japanse merk 3 nieuwe modellen zal lanceren, een elektrische SUV van het formaat van de HR-V, de nieuwe generatie van de CR-V en een nieuw model daar tussenin. Feitelijk gaat het om de Amerikaanse editie van de HR-V. Die is een klasse groter dan onze versie en is niet gebaseerd op de Jazz, maar op de Civic. Dit betekent dat ook de ZR-V een zelf opladende hybride wordt met de inmiddels bekende e:HEV-technologie van Honda.

All New 2023 Honda HR V Steps Out with Youthful, Athletic Styli

De modelnaam ‘ZR-V’ is volgens Honda de afkorting van ‘Z Runabout-Vehicle’, waarbij de ‘Z’ in ieder geval in China verwijst naar ‘generatie Z’. De modelnamen ‘HR-V’ en ‘CR-V’ staan achtereenvolgens voor ‘Hi-rider Revolutionary-Vehicle’ en ‘Compact Runabout-Vehicle’. Officieel zijn er dus nog geen technische gegevens van de ZR-V bekend, maar de aandrijflijn is dus identiek aan die van de nieuwe Civic. Dat betekent 184 pk en 315 Nm met als basisunit een benzinemotor van 2,0 liter.

De ZR-V komt in 2023 op de markt. Eind dit jaar lanceert Honda de volledig nieuwe Civic Type-R.

All New 2023 Honda HR V Steps Out with Youthful, Athletic Styli

Reageren is niet mogelijk.