Opel viert 160ste verjaardag

0

Opel viert in 2022 haar 160ste verjaardag (de fabrikant begon met naaimachines; de auto’s kwamen pas later) en presenteert op de 9de editie van het Paul Pietsch Classic evenement (27 en 28 mei) de sportiefste modellen uit haar geschiedenis.

Opel Commodore

Tot de klassiekers illustere auto’s als de GT, de Kadett GT/E en de Commodore A Coupé. De legendarische Blitz modellen zijn bedoeld om emoties op te wekken tijdens de oldtimertest rond Offenburg. Opel had tot in de jaren zestig een weinig sportief imago (om het zachtjes uit te drukken), maar daarna maakte het merk de droom van menig auto fan waar met modellen die zowel snel, elegant als betaalbaar waren. Daarmee kon een breed scala aan kopers worden aangesproken. De nieuwste generatie Astra is ook op het Paul Pietsch Classic evenement te zien.

Opel Astra

Voor het eerst in de lange geschiedenis van het merk heeft Opel in de vorm van de Astra een model in haar gamma die diverse niveaus van elektrificatie kent. Er zijn namelijk 3 varianten verkrijgbaar. De Astra is nu al te bestellen als plug-in hybride, waar in de loop van het jaar nog een tweede systeemvermogen niveau aan wordt toegevoegd. Vanaf 2023 maakt de volledig elektrische Astra-e het aanbod compleet. Of de aandrijving nu elektrisch is of met een benzine- dan wel een dieselmotor plaatsvindt, efficiënte en emotionele voertuigen hebben altijd de naamgenoot van de klassieke autorally aangesproken. “Alles kwam uit de liefde voor de autosport” was het motto van Paul Pietsch, de op 100-jarige leeftijd overleden coureur en uitgever. En de liefde voor auto’s zal iedereen die bij de rally betrokken is, tot topprestaties blijven drijven, zelfs na een gedwongen coronapauze van 2 jaar.

Opel Kadett GT/E

De gepassioneerde motorsportcoureur Joachim “Jockel” Winkelhoff zal aan de start van de Black Forest Tour staan ​​in een auto die ook rallygeschiedenis heeft geschreven. Hij rijdt in een Opel Kadett GT/E. De geel-witte racer komt tot in het kleinste detail overeen met het 160 pk sterke voertuig van het toenmalige rally duo Achim Warmbold en Willi-Peter Pitz, dat halverwege de jaren zeventig carrière maakte in het Duitse rallykampioenschap.

Opel GT

Ook de communicatiedirecteur van Opel, Harald Hamprecht, zal tijdens de 2-daagse rally een echte autolegende door de scherpe bochten van het hoge en noordelijke Zwarte Woud sturen . In de tijdloos mooie Opel GT verkent hij de voormalige thuisroutes van de in Freiburg geboren Grand Prix coureur Paul Pietsch over een afstand van bijna 500 kilometer, trouw aan het motto “Alleen vliegen is mooier”.

Reageren is niet mogelijk.