Mini plaagt met elektrische cross-over

0

Als bijlage bij een kort persbericht dat over de nieuwe designtaal gaat (“Charismatic Simplicity” genaamd), zond Mini ook een vreemd ogende, maar enigszins bruikbare teaser van een nieuwe elektrische cross-over.

Mini noemde het model niet met zoveel woorden: het enige wat er specifiek over werd gezegd, was dat het een afbeelding betrof van “de conceptstudie voor een volledig elektrisch aangedreven cross-over model voor het premium segment van kleine auto’s”. Dat past bij de beschrijving van een van de twee nieuwe cross-overs die naast de volgende generatie Countryman zullen worden verkocht.

De foto geeft een beeld van het silhouet van de cross-over vanuit het voorste driekwart perspectief, evenals van het voorspatbord van hetzelfde voertuig vanuit die hoek. De auto heeft de bekende Mini doosvorm en het lijkt erop dat er een soort dakterras is aangebracht. De spiegels zien eruit als kleine afgeronde rechthoeken, wat overeenkomt met wat we hebben gezien op spionagefoto’s van de nieuwe Countryman. Het getoonde spatbord lijkt het meest te onthullen over de cross-over. De randen hebben een soort trapeziumvorm, die doorloopt in het plaatwerk. De eigenlijke wielopeningen zijn iets meer afgerond. De scherpere hoeken komen ook naar voren in de manier waarop de koplamp op het spatbord past.

Hoewel het persbericht bij deze teaser vol wollige taal staat, zijn er enkele specifieke en nuttige details te bespeuren over wat we bij dit model en andere nieuwe Mini’s zullen zien. Aan de buitenkant blijven: de Union Jack achterlichten zijn wederom een belangrijk kenmerk. Binnenin richt Mini zich op duurzamere materialen, dus het laat echt leer vallen en streeft ernaar om zoveel mogelijk chroom te elimineren. Daarmee laten de Britten zien het ‘minimalisme’ te willen omarmen. De cross-over krijgt een volledig cirkelvormig display in het midden van het dashboard voor infotainment (momenteel monteert Mini een rechthoekig exemplaar in de kenmerkende cirkel centraal op het dashboard), hoewel er enkele fysieke schakelaars zullen blijven.

Deze cross-over wordt volgende maand onthuld. Het model zal ook het nieuwe platform dat Mini heeft ontworpen met elektrische aandrijflijnen in gedachten aan de buitenwereld tonen. In tegenstelling tot de huidige Mini Hatch Cooper SE gaat het om een unieke architectuur en niet om een onderstel waarbij de batterij en de elektromotor zijn gemonteerd in een aanpast platform dat primair werd ontwikkeld voor auto’s met een verbrandingsmotor. De productie van de nieuwe elektrische cross-over van Mini zal plaatsvinden in China.

 

 

Reageren is niet mogelijk.