Audi introduceert de Q5 S Edition Competition

0

De sportiviteit van de S Edition, maar dan met nog meer luxe: Audi presenteert een nieuwe uitvoering van de Q5 en Q5 Sportback: de S Edition Competition. Deze versie onderstreept zijn sportiviteit met geheel eigen designaccenten en combineert kracht met efficiency. De Q5 S Edition Competition is namelijk standaard voorzien van een TFSI e plug-in hybride aandrijflijn. Het nieuwe topmodel is er vanaf 77.378 euro.

De Q5 S Edition Competition is volgens Audi een echte aandachtstrekker. Dat heeft de SUV in deze uitvoering mede te danken aan het standaard S Line exterieur, aan de metallic lak of pareleffect lak en aan 20 inch lichtmetalen velgen. Daar komen bijzondere accenten en contrasten bij. Zo zijn de wielkast randen en de onderzijde van de bumpers uitgevoerd in de contrastkleur briljant zwart. Bij de gewone Q5 (dus niet bij de Sportback versie) zijn ook zwarte dakrails inbegrepen. Het optiekpakket Zwart plus omvat zwart uitgevoerde typeaanduidingen en Audi ringen. Ook de lichtunits van de Matrix led verlichting zijn extra donker getint, net als de zijramen achter. Bij de instap worden bestuurder en passagier verwelkomd met ‘gekko’ led instapverlichting, die verwijst naar de standaard Quattro vierwielaandrijving van deze modellen.

AudiQ5SeditionCompetition2

De unieke looks gaan samen met veel sportiviteit en luxe. Ook het interieurpakket S Line standaard. De sportstoelen zijn bekleed met een combinatie van stof en leder, het multifunctionele sportstuur en de schakelpook knop zijn afgewerkt met geperforeerd leder en de hemelbekleding is zwart. Daarbij is het instrumentarium digitaal. De Audi Virtual Cockpit is net als MMI Navigatie Plus met het 10,1 inch touchscreen en Audi Connect bij de prijs inbegrepen. Smartphones zijn draadloos op te laden. Voor maximaal comfort en gemak zijn er automatische airconditioning (3 temperatuurzones), elektrische bediening van de achterklep, een verschuifbare achterbank, achteruitrijcamera en diefstalalarm.

Audi Ford Jaguar Land Rover Lexus
Q5 S Ed. Competition Explorer F-Pace Range Rover Velar NX
50 TFSI e PHEV P400e P400e 450h+ F Sport Line
77.378 euro 80.300 euro 80.882 euro 79.526 euro 81.990 euro
Audi Audi BMW Mercedes-Benz Volvo
Q5 S Ed. Competition Q7 X5 GLE XC60
55 TFSI e Sportback 55 TFSI e Quattro xDrive45e 350e 4Matic Recharge T8 Polestar
89.460 euro 86.674 euro 87.264 euro 90.092 euro 83.550 euro

Voor de Q5 S Edition Competition is er keuze uit 2 plug-in hybride aandrijflijnen, waarbij de 2.0 TFSI benzinemotor als basisunit dient. Er is keuze uit verschillende rij modi. Zo zijn kortere afstanden volledig elektrisch aangedreven af te leggen. De 50 TFSI e uitvoering heeft een systeemvermogen van 299 pk en de 55 TFSI e variant gaat nog een stap verder met een vermogen van 367 pk.

AudiQ5SeditionCompetition3

De Q5 50 TFSI e S Edition Competition is leverbaar vanaf 77.378 euro. De Sportback uitvoering kost 79.578 euro. De ’55 TFSI e’ versies hebben een prijskaartje van respectievelijk 87.260 euro en 89.460 euro. Ook deze nieuwe Q5 varianten worden door Audi geleverd met 4 jaar garantie.

AudiQ5SeditionCompetition4

Reageren is niet mogelijk.