Polestar 2 krijgt eindelijk Apple CarPlay

0

Polestar gaat drukke tijden tegemoet. Dat komt niet alleen door de vloed aan nieuwe modellen die wij van dit jonge automerk kunnen verwachten (de 3, de 4 en de 5) of om de order van autoverhuurbedrijf Hertz (65.000 exemplaren van de 2) maar omdat dit laatste model deze maand eindelijk Apple CarPlay krijgt. Dat gebeurt via een zogeheten OTA (via de lucht) update. Het resultaat daarvan is dat iPhone gebruikers hun smartphone kunnen koppelen aan het infotainment systeem. En dan heb je het natuurlijk over grote aantallen potentiële klanten …

In 2019 werd de Polestar 2 al voorzien van het Android Automotive systeem. Daarmee werd de infotainment installatie van de elektrische middenklasser ontegenzeglijk naar een hoger niveau getild. Gebruikers van een Apple iPhone konden echter niet profiteren van die upgrade, met als gevolg dat er voor hen maar weinig koppelingsmogelijkheden bleven. Daarmee waren zij duidelijk in het nadeel ten opzichte van mensen met een Android smartphone. Polestar beloofde direct na de lancering van de 2 en het Android Automotive systeem verandering in te zullen brengen, maar daar hebben wij tot nu op moeten wachten.

Polestar laat namelijk weten dat Apple CarPlay (de smartphone-integratie voor iPhones) nog deze maand zijn opwachting zal maken in de ‘2’ als onderdeel van een Over-The-Air update. Dit betekent dat ook bestaande exemplaren van de elektrische middenklasser de functionaliteit zullen krijgen zonder dat zij daarvoor naar de (Volvo) dealer langs moeten. Dat is een flinke meevaller voor de iPhone gebruiker, want momenteel zijn zij qua koppelingsmogelijkheid bij de Polestar 2 aangewezen op het klassieke Bluetooth.

Als kers op de taart meldt Polestar ook dat haar modellen compatibel zullen worden met de nieuwste generatie van Apple CarPlay. Die werd pas zeer recentelijk onthuld en zou niet alleen het infotainment scherm maar bijvoorbeeld ook het digitale display achter het stuur van een Apple sausje kunnen voorzien. Voorwaarde is wel dat autofabrikanten hiervoor de benodigde aanpassingen doorvoeren. Concreet betekent dit dat het nog even wachten is tot dat duidelijk is welke modellen compatibel zullen zijn met die nieuwste generatie van Apple CarPlay. Maar dat het repertoire van Polestar daar toe zal behoren, is dus nu al duidelijk.

Reageren is niet mogelijk.