Toyota Yaris Cross is de nieuwe lieveling van senioren

0

Ruim 55 procent van alle dit jaar nieuw verkochte auto’s komt op naam de staat van een 55-plusser. Jonge bestuurders (tot 35 jaar) zijn goed voor 11 procent van alle registraties. Dat blijkt uit van het RDC. Van ongeveer 40 procent van alle registraties is de leeftijd van de eigenaar bekend. De rest zijn zakelijke, verhuur en eigen registraties door autobedrijven.

Het marktaandeel van jonge bestuurders is de afgelopen 10 jaar flink gegroeid. Dat is vooral te danken aan de toenemende populariteit van privélease. Ongeveer 1 op de 5 privé lease auto’s staat op naam van deze groep autorijders. Daarnaast is 54 procent tussen de 36 en 65 jaar oud, terwijl 25 procent ouder is dan 65 jaar, zo blijkt uit statistieken van leasebranchevereniging VNA.

De populairste auto in de leeftijdscategorieën tot 45 jaar is de Peugeot 208. Dit model voert dit jaar de autoverkopen in Nederland aan. Bij senioren (65+) is de Toyota Yaris Cross het populairst. Deze Japanner is al sinds mensenheugenis het favoriete vervoermiddel van ouder automobilisten. In de leeftijdscategorie 46-55 jaar is de Fiat 500 het populairst. en bij de autorijders die tussen de 56 en 65 jaar oud zijn de Kia Niro.

 

Reageren is niet mogelijk.