Update voor Toyota RAV4

0

Toyota geeft de RAV4 een reeks aan upgrades voor het modeljaar 2023. Met een nieuw multimediasysteem, een groot digitaal instrumentarium en nieuwe functies voor de Safety Sense systemen, kan de populaire SUV er weer een tijdje tegenaan. Alle Hybrid  en Plug-in Hybrid versies van de RAV4 beschikken vanaf modeljaar 2023 over de reeks upgrades en verbeteringen die de Toyota (nog) gemakkelijker in het gebruik moeten maken.

De vernieuwde RAV4 maakt gebruik van Toyota’s jongste multimediasysteem met een nieuw hoge resolutie 10,5 inch scherm. Standaard beschikt de installatie over navigatie via de cloud, waarmee het voortdurend wordt bijgewerkt en live verkeersgebeurtenissen kan weergeven. Ook smartphone-integratie is standaard, inclusief Android Auto en Apple CarPlay. Communiceren met de auto is gemakkelijker dan ooit. Door ‘Hey Toyota’ te zeggen, gevolgd door een verzoek, zal het systeem reageren. Zo sluit de auto na de zin ‘ik heb het warm’ de ramen en verlaagt het de temperatuur van de automatische airconditioning.

ToyotaRAV4my2023

In de vernieuwde RAV4 kan de bestuurder meer informatie in één oogopslag zien op het nieuwe instrumentarium. Vanaf modeljaar 2023 krijgt elke RAV4 Hybrid en RAV4 Plug-in Hybrid vanaf het uitrustingsniveau Dynamic een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium. De bestuurder kan kiezen uit 4 stijlen en 3 lay-outs. Ook zijn er de nodige personalisatie mogelijkheden, zodat er precies gekozen kan worden welke informatie er getoond wordt.

ToyotaRAV4my2023b

Op het gebied van actieve veiligheid gaat de vernieuwde RAV4 in het kader van het nieuwe modeljaar een stap verder. De pakket aan Toyota Safety Sense functies wordt uitgebreid met een nieuwe versie van Pre-Collision System (PCS) met kruispunt ondersteuning. Zo kan de auto tegenliggers en zelfs voetgangers herkennen die op het punt staan over te steken in de richting de auto rijdt. Het systeem waarschuwt de bestuurder en kan (indien nodig) remmen om een aanrijding te helpen voorkomen. Het nieuwe Emergency Steering Assist helpt de bestuurder een voetganger te vermijden die op de weg is gestapt, terwijl het de auto onder controle houdt en binnen de rijstrook blijft. Op de RAV4 Plug-in zal het systeem ook fietsen en geparkeerde voertuigen herkennen en erop reageren. Het PCS van de RAV4 Plug-in krijgt ook de mogelijkheid om tegenliggers op de rijstrook van de auto te detecteren en het risico op een frontale botsing te verminderen.

ToyotaRAV4my2023c

Samen met de modeljaarupdate wordt ook een nieuwe exterieurkleur geïntroduceerd: Platinum White Pearl. De kleur wordt leverbaar op alle uitvoeringen van de RAV4 Hybrid en RAV4 Plug-in Hybrid, met uitzondering van de Adventure. De nieuwe parelmoer witte kleur is op verschillende uitvoeringen ook te combineren met een contrasterend zwart dak. Komend najaar start de productie van de vernieuwde RAV4. Aan het einde van het jaar worden de eerste exemplaren verwacht bij de Nederlandse dealers. Net als alle andere Toyota modellen geldt ook voor de RAV4 een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer.

Reageren is niet mogelijk.