Hyundai en Team InMotion slaan handen ineen

0

Hyundai gaat samenwerken met Team InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit studententeam doet onderzoek naar een nieuwe snelle laadtechnologie, genaamd Electric Refueling, en test die in de praktijk met haar zelfgebouwde elektrische LMP3 racewagen. Hyundai ondersteunt Team InMotion met een exemplaar van de volledig elektrische Kona Electric.

Hyundai en Team InMotion delen de passie voor elektrisch rijden. Hyundai loopt wereldwijd voorop met de ontwikkeling van geëlektrificeerde aandrijflijnen en is marktleider op het gebied van brandstofcel technologie. Team InMotion heeft als doel het opladen van een elektrische auto net zo snel te laten verlopen als het voltanken van een conventionele benzineauto. Daarvoor is Team InMotion bezig met de ontwikkeling van een nieuwe technologie genaamd Electric Refueling.

InMotion wil de mogelijkheden van Electric Refueling in de praktijk testen door met een volledig elektrische lange afstand raceauto aan wedstrijden te gaan deelnemen. De droom van het team is om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans om aldaar de zelf ontwikkelde technologie te tonen aan het publiek. Daarvoor bouwde het studententeam de Revolution: de allereerste raceauto met de snelle laadtechnologie. De oplaadtijd van het batterijpakket van de Revolution is nu al verkort tot slechts 12 minuten. De ontwikkeling van een volgende generatie moet het mogelijk maken om nog sneller te laden: de laadtijd dient teruggebracht te worden naar enkele minuten.

InMotion is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond in de Brainport Regio, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie voor automotive bedrijven. Hier wordt de nieuwste autotechnologie ontwikkeld. Het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven bestaat uit meer dan 50 ambitieuze studenten die zich bezighouden met de ontwikkeling van Electric Refueling technologie.

Net als InMotion zet Hyundai zich in voor een duurzame toekomst. Geheel in lijn met zijn toekomstvisie Progress for Humanity maakt Hyundai zich op alle mogelijke manieren sterk voor de samenleving en het milieu. Zo wil Hyundai in 2040 haar wereldwijde gamma volledig geëlektrificeerd hebben. Uiterlijk in 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Hyundai is hard op weg om wereldwijd een top 3-fabrikant van emissievrije voertuigen te worden. Daarbij richt het merk zich met name op volledig elektrische auto’s zoals de prijzen winnende Ioniq 5.

De Kona Electric die Hyundai beschikbaar stelt aan InMotion maakt eveneens deel uit van de line-up geëlektrificeerde modellen van Hyundai. Deze elektrische SUV is inmiddels een begrip in de wereld van elektrische auto’s. Hij was een van de allereerste betaalbare elektrische SUV’s van Nederland en groeide uit tot een absolute verkooptopper. Onlangs kreeg de Kona Electric een stevige update waardoor hij weer helemaal bij de tijd is. Zijn actieradius bedraagt een imponerende 484 kilometer (volgens WLTP) op een volle batterij.

Reageren is niet mogelijk.