Jaguar geeft voortaan 5 jaar garantie

0

Jaguar introduceert als eerste autofabrikant in het premium- en luxesegment een nieuwe 5-jarige fabrieksgarantie. Deze waarborg geldt voor het hele voertuiggamma, inclusief de volledig elektrische I-Pace en alle (milde of plug-in hybride) modellen.

Lexus biedt in het premium segment weliswaar een nóg langere garantie, maar dat doet niets af aan het nieuwsfeit dat Jaguar de eerste luxe autofabrikant is met een termijn van 5 jaar (of 150.000 km, wat het eerst komt). De garantie geldt ook voor InControl Remote connectiviteit. Deze functie biedt de mogelijkheid om op afstand met het voertuig te communiceren, bijvoorbeeld door informatie te geven over het brandstofniveau, het vergrendelen van het voertuig of het openen van ramen. Het optimaliseert ook de hulp bij pech onderweg en kan een automatische noodoproep verzenden.

Jaguar5jaarGarantie

De uitgebreide garantie van Jaguar betekent 5 jaar gemoedsrust voor eigenaren van een XE, XF, E-Pace, F-Pace, F-Type of I-Pace; of het nu gaat om wagenpark beheerders of particuliere gebruikers. Het biedt transparantie in de onderhoud- en bedrijfskosten van een Jaguar. Dat is niet onbelangrijk want net als bij zuster Land Rover het geval is, is de reputatie van het merk op het gebied van betrouwbaarheid en klanttevredenheid niet optimaal. De Britten hebben dit lange tijd op zijn beloop gelaten maar de storinggevoeligheid is de nieuwe topman Thierry Bolloré een doorn in het oog. Hij heeft becijferd dat Jaguar Land Rover hierdoor jaarlijks misschien wel 100.000 orders misloopt. En voor een autofabrikant die moeite heeft om winst te maken, kan dat natuurlijk niet worden getolereerd. Bolloré zegt bij Jaguar al veel verbeterd te hebben qua bouwkwaliteit. Daarom durft het Britse merk het nu aan om 5 jaar garantie te bieden.

Het Britse merk biedt ook extra servicepakketten aan voor nieuwe klanten. Het Jaguar Care pakket is als optie verkrijgbaar voor alle modellen en is flexibel in omvang en duur. Met dit pakket worden de vervangingskosten van alle onderdelen die niet aan slijtage onderhevig zijn (zoals banden en ruitenwisserbladen) gedekt. Voor de elektrische I-Pace, maar ook voor de F-Pace PHEV en de E-Pace PHEV is het Jaguar Care pakket standaard voor een periode van 3 jaar of 100.000 km. De bijbehorende keuring is gratis. Het Jaguar Care+-pakket, dat voor alle modellen optioneel is, dekt ook de kosten van onderdelen die wél aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden en ruitenwisserbladen. Jaguar is van mening dat de nieuwe garantie van 5 jaar ook een positief effect zal hebben op de restwaarde van zijn voertuigen. Dat is goed nieuws voor klanten, want een hoge restwaarde vertaalt zich uiteindelijk in lagere maandelijkse leasetarieven.

Reageren is niet mogelijk.