Opel sluit extra snelle Astra-e niet uit

0

Dat wij volgend jaar een elektrische Opel Astra kunnen verwachten, is inmiddels bekend. De design chef van Vauxhall, het Britse zustermerk van Opel, sluit echter niet uit dat er ook een hete versie van die zogeheten Astra-e komt.

Het is alweer 2 generaties geleden dat Opel een écht snelle versie van de Astra leverde. We hebben het dan over de 3-deurs GTC die in OPC uitvoering goed was voor maar liefst 280 pk. Die verdween echter zonder opvolger uit het gamma van de vorige generatie. Ook de jongste Astra weet dat vermogen niet te evenaren, al zit er wel een plug-in hybride versie met 225 pk in de pijplijn. Maar wat niet is, kan nog komen.

In een interview heeft de design chef van Vauxhall, Mark Adams, namelijk het één en ander laten vallen over een snellere Astra. Op de vraag of er een elektrische hete hatchback op basis van de Astra aan zit te komen, antwoordde de Brit dat de ontwikkelingen inderdaad “die richting op gaan”. De design chef waarschuwt echter dat er niet gerekend moet worden op een “ruw en agressief” product, want daar willen Opel en Vauxhall van wegblijven. Maar een sportievere en dynamische variant van de toekomstige Astra-e? Ja dat kan. Of die elektrische Opel echt ‘heet’ zal worden, is dus nog maar de vraag.

Komt er daadwerkelijk een sportieve variant van de Astra-e, dan gaat dat model concurreren met de GTX versie van de Volkswagen ID.3. Die rivaal is dankzij 2 elektromotoren 299 pk sterk en beschikt over vierwielaandrijving, Ook de voor 2026 geplande Alpine variant van de toekomstige elektrische Renault 5 kan als concurrent worden aangemerkt, ook al is dat model een klasse kleiner.

Hoe Opel de snelle Astra-e gaat noemen, is nog niet bekend. De terugkeer van het OPC label zou een mogelijkheid zijn, maar het is tegelijkertijd niet ondenkbaar dat de Duitsers de GSi badge van stal halen. De techniek zou de Opel Astra-e kunnen delen met een eventuele PSE versie van de Peugeot e-308. De reguliere elektrische varianten van beide compacte middenklassers komen ongeveer op hetzelfde moment op de markt.

Reageren is niet mogelijk.