25 jaar oude Astra met 1 miljoen kilometer op de teller krijgt plekje in Opel museum

0

De 25 jaar oude Opel Astra F uit 1997 van de Belg Gerry Dirix krijgt een plaatsje in het Opel museum in Rüsselsheim. Zijn auto heeft ruim 1 miljoen kilometer op de teller. Dat wordt een speciaal moment, want zijn type Astra maakt momenteel nog geen onderdeel uit van de collectie van het museum.

Vorige maand trok Dirix naar het geboortedorp van Adam Opel. Hij werd uitgenodigd in het hoofdkwartier in Rüsselsheim om aan het personeel en de CEO zijn Astra te laten zien. Opvallend genoeg staat zijn model nog niet in het Opel museum: “Ik was daar verbaasd over en dat maakte het des te specialer om mijn exemplaar te tonen”, zegt Dirix.

Het is de bedoeling dat de Astra een plaatsje krijgt in het museum: “We zijn snel overeengekomen dat wanneer ik de auto niet meer kan gebruiken voor het dagelijkse woon- en werkverkeer, hij een mooie laatste rustplaats krijgt in het Opel museum naast de andere modellen”, zegt Dirix trots.

Ondertussen heeft hij de nieuwe stekker hybride Astra kunnen testen: “Ik heb van Opel de nieuwe Astra in hybride uitvoering gekregen die ik een week mag testen. Ik ben deze net gaan afhalen in het depot in Brussel. De bedoeling is dat ik mijn oud model vergelijk met deze nieuwe versie. En dat valt heel goed mee”, zo voegt hij er aan toe.

Reageren is niet mogelijk.