Adembenemende toekomstvisie van Lincoln: L100

0

Lincoln zal op het Pebble Beach evenement in het kader van het 100-jarige bestaan ​​van het merk een conceptstudie voor een autonoom rijdende coupé presenteren.

De onconventionele 2+2-zitter heeft alles wat je verwacht van een klassieke luxe auto van Lincoln: een extravagante aanwezigheid, overdreven veel frutsels en, belangrijker nog, de meest belachelijke zelfmoorddeuren die wij ooit hebben gezien. Het lijkt misschien niet voor de hand liggend als je de foto’s ziet, maar de L100 is echt enorm. Hij is langer dan een Navigator en heeft waarschijnlijk een veel indrukwekkender uitstraling. De wielen zijn weggestopt onder de carrosserie van de L100 om de auto gladder te maken. De flanken van de carrosserie zijn bekleed met led siersels die de bestuurder kan aanpassen aan zijn persoonlijke smaak.

LincolnL100Concept2

En dan zijn er dus die deuren. De massieve portalen van de L100 zijn gemonteerd op scharnieren zoals je nog nooit hebt gezien, wat passend is gezien de schaal van deze enorme coupé. De deuren gaan naar achteren open en vervolgens naar buiten, waardoor de poorten een uitstraling krijgen die lijkt op die van een gemechaniseerd insect dat wordt opgeschrikt door een indringer. De hoek kan worden aangepast, zegt Lincoln, en de in- en uitgangen zijn bekleed met led elementen die aangepaste lichteffecten mogelijk maken, waaronder een verlichte “rode loper” waardoor spotlights eruitzien als zwakke feesttrucs.

LincolnL100Concept5

“We bevinden ons op een speciaal moment in onze geschiedenis. In de afgelopen 100 jaar heeft Lincoln pionierswerk verricht met meerdere innovaties en heeft het merk designgrenzen verlegd. Ons merk kan daarop worden gedefinieerd als een ontwerppionier en die status willen wij koesteren”, zegt Joy Falotico, de president van Lincoln. “Met het Model L100-concept bedenken we opnieuw hoe het Lincoln heiligdom eruit zou kunnen zien voor onze klanten van morgen, wat ons vooruit helpt om het volgende hoofdstuk van het Lincoln verhaal te definiëren”.

LincolnL100Concept8

Lincoln is nog niet erg scheutig met de technische details van de L100 en suggereert alleen dat het gebruik maakt van volgende generatie batterijtechnologie (solid-state) en van een wiel-in-motor configuratie om de beschikbare binnenruimte te maximaliseren. De gestileerde panelen elimineren turbulentie en zijn naar buiten gebeeldhouwd vanuit de hartlijn van de auto om de ruimte te maximaliseren voor de eigenlijke wielen en banden die eronder verborgen zijn. De ontwerpers van Lincoln zeggen dat het verrassend eenvoudig was om ervoor te zorgen dat de voorwielen kunnen draaien, maar ondanks de grootte van de L100 is het moeilijk om je niet te fixeren op hoe smal de spoorbreedte vóór moet zijn.

LincolnL100Concept4

Lincolns idee van het volgende hoofdstuk is er een waarin mensen nog steeds hun eigen auto hebben, zelfs als ze er niet in rijden. Dit in tegenstelling tot het InnerSpace concept van Cadillac, dat hier voor de rest erg op elkaar lijkt qua concept en uitvoering. De volledig elektrische zelfstandig rijdende coupé van Cadillac is ontworpen voor een toekomst waarin autonome voertuigen eerder worden beheerd door een rideshare-service en beschikbaar zijn voor iedereen met een abonnement. Particuliere aanschaf is in het toekomstscenario van Cadillac passé, maar niet in dat van Lincoln.

LincolnL100Concept6

De L100 is ook wat veelzijdiger en biedt plaats aan maximaal 5 in plaats van slechts 2 personen. De voertuigcontrole staat ver af van wat wij nu gewend zijn. De auto rijdt tenslotte voor jou, dus zelfs de term “bediening” is een beetje misleidend. De inzittende / passagier hoeft alleen een adres in te voeren, wat eenvoudig via spraakcommando’s kan. Lincoln had het daarbij kunnen laten, maar een van zijn ontwerpers bood een charmant alternatief aan: waarom zou je de bestemming niet met een auto bepalen? Zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeeldingen, deed Lincoln precies dat. De bedieningsinterface van de L100 concept is een miniatuur van de auto zelf. Het is de bedoeling dat je het in je hand neemt (zoals een kind doet met speelgoed) en het op de gewenste bestemming plaatst. De L100 zal het vanaf daar overnemen.

LincolnL100Concept3

“Conceptvoertuigen stellen ons in staat om opnieuw te bedenken en te illustreren hoe nieuwe ervaringen tot leven kunnen komen met behulp van geavanceerde technologieën en geven onze ontwerpers meer creatieve vrijheid dan ooit tevoren”, zegt Anthony Lo, Chief design officer bij Ford. “Met het Model L100 waren we in staat om de grenzen te verleggen op manieren die ons Quiet Flight merk-DNA verder ontwikkelen en de manier veranderen waarop wij denken over Lincoln-ontwerpen van morgen”.

LincolnL100Concept7

Reageren is niet mogelijk.