Beursgang Porsche wordt begin september aangekondigd

0

Porsche is van plan om volgende week officieel aan te kondigen dat het in Frankfurt naar de beurs gaat. Dat melden interne bronnen bij de Duitse autofabrikant.

Afgelopen februari meldde Porsche al een beursgang serieus te overwegen. De autofabrikant boekte in 2021 de beste resultaten ooit. Met die cijfers in de hand zijn er volgens Porsche uitstekende papieren voor een beursgang. Analisten denken dat de Volkswagen dochter 60 à 85 miljard euro op kan leveren. Niets lijkt daarom een beursgang nog in de weg te staan, al moet de Raad van Commissarissen nog wel zijn goedkeuring verlenen. En er mag geen sprake zijn van een onverwacht sterk verslechterend economisch klimaat omdat dit doorwerkt in de stemming op de beurs.

Beleggers met grote namen, waaronder T Rowe Price Group en Qatar Investment Authority, hebben al interesse getoond om in te schrijven op aandelen Porsche. De Duitse autofabrikant heeft ook de interesse gepeild van miljardairs, waaronder de oprichter van energiedrankmaker Red Bull, Dietrich Mateschitz, evenals LVMH oprichter Bernard Arnault. De inmenging van Mateschitz is opvallend omdat het Porsche het Formule 1 team van Red Bull waarschijnlijk deels zal overnemen.

Met een waarde van tussen de 60 en 85 miljard euro wordt Porsche één van de grootste beursintroducties ooit in Europa. “Ondanks de financiële tegenwind, heeft de Volkswagen Groep er toch vertrouwen in dat een beursgang op dit moment een succes kan worden”. In Wolfsburg houdt men een fors meerderheidsbelang in Porsche. Dat heeft de Volkswagen Groep ook gedaan toen vrachtwagendochter Traton een beursnotering kreeg. Bij Porsche houden de oprichtersfamilies Porsche en Piëch eveneens een belangrijke vinger in de pap. Zij krijgen bij een beursgang 25 procent plus 1 aandelen toegewezen.

Reageren is niet mogelijk.