Software update Skoda Enyaq iV zorgt voor hoger laadvermogen

0

Skoda start met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde exemplaren van de Enyaq iV. Deze update zorgt voor een groter praktijkrijbereik dankzij een optimalisering van het accumanagement. Tegelijkertijd betekent de nieuwe software tal van verbeteringen voor de Digital Cockpit en het head-up display, het infotainmentsysteem en de Skoda Connect online diensten.

De Nederlandse Skoda dealers nemen contact op met eigenaren van de betreffende auto’s om een afspraak te plannen voor de installatie van de nieuwe software. Het totale proces neemt een werkdag in beslag. Vervolgens kunnen toekomstige updates over-the-air worden uitgevoerd. Nieuwe exemplaren van de Enyaq iV en de Enyaq iV Coupé zijn af-fabriek al uitgerust met de nieuwe software.

Skoda voert de software-update voor bestaande Enyaq iV exemplaren uit als onderdeel van een service-actie die gratis is voor eigenaren. Zij worden de komende periode benaderd door hun Skoda-dealer om een afspraak voor de installatie van de software-update in te plannen.

Dankzij de software-update neemt het maximum laadvermogen toe tot 120 kW voor uitvoeringen met een 62 kWh accupakket en tot 135 kW voor modellen met de 82 kWh accuvariant. Dankzij een verbeterd warmtemanagement van het accupakket wordt de actieradius van de Enyaq iV familie in de praktijk verder vergroot. Verder laten de laad- en rijbereik-graphics in het infotainmentsysteem nu ook de bestemming zien, inclusief eventueel benodigde laad stops. Met het oog op het accupakket en laden biedt de nieuwe software ook een nieuwe beschermfunctie, waarbij het accupakket bij de volgende laadstop indien gewenst tot een maximum van slechts 80 procent wordt opgeladen. Dit helpt het accupakket te sparen en verlengt de levensduur ervan.

De Digital Cockpit en het head-up display zijn eveneens verbeterd. Ze laten nu in procenten ook de resterende hoeveelheid energie in het accupakket zien. De achteruitrijcamera biedt nu in donkere omstandigheden meer contrast voor een beter zicht rondom de auto. Via een knop op het multifunctionele stuurwiel kan de bestuurder voortaan bovendien gemakkelijker schakelen tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Travel Assist. Tevens zijn tal van Skoda Connect online diensten uitgebreid of verfijnd, waardoor ze intuïtiever in het gebruik zouden zijn.

Tot dusver heeft Skoda ruim 70.000 exemplaren van de Enyaq iV aan klanten afgeleverd, hetgeen goed is voor een marktaandeel van 3,5 procent en een 7de positie op de Europese markt voor volledig elektrische auto’s. Op de Tsjechische thuismarkt behoren de Enyaq iV tot de bestverkochte volledig elektrische auto’s, net als in Slowakije, Finland, Denemarken. Tevens was de Enyaq iV vorig jaar de bestverkochte elektrische auto in Nederland en staat hij ook dit jaar stevig op de nummer 1 positie.

Reageren is niet mogelijk.