Volkswagen: verkopen in juli op niveau 2021

0

De verkopen van de diverse automerken van de Volkswagen Groep lagen in juli op het niveau van dezelfde maand in 2021. China leverde daar de grootste bijdrage aan.

In juli kon de autofabrikant wereldwijd 725.400 auto’s leveren. Dat zijn slechts zo’n 200 voertuigen minder dan een jaar eerder, zo maakte de groep vrijdag bekend. Dit was te danken aan een sterke afzetstijging van 21,7 procent in China, de belangrijkste markt voor Wolfsburg. In de Volksrepubliek komt de automarkt momenteel op gang na de corona-lockdowns in het voorjaar en het gebrek aan halfgeleiders. In juli verkochten autofabrikanten 2,42 miljoen voertuigen aan dealers op de Chinese markt. Dat is bijna 30 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, zo maakte de fabrikantenvereniging CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) donderdag in Peking bekend. Bij personenauto’s en kleinere multifunctionele voertuigen was dat zelfs zo’n 40 procent meer. De verkopen in dit deelsegment kwamen uit op 2,17 miljoen auto’s. De grootste stijging deed zich voor bij elektrische modellen, waarvan de verkoop meer dan verdubbelde tot 593.000 eenheden.

In West-Europa lag de omzet in juli 11,3 procent onder het niveau van vorig jaar. In de eerste 7 maanden leverde de Volkswagen Groep 4,6 miljoen voertuigen aan klanten. Dat is een goede 19 procent minder. Volkswagen heeft zich ten doel gesteld de leveringen met 5 tot 10 procent te verhogen ten opzichte van het voorgaande jaar. Een betere beschikbaarheid van de elektronische chips, die lange tijd schaars waren, zou in de tweede helft van het jaar moeten helpen.

Bij de dochters noteerde het sportwagenmerk Porsche, dat een mogelijke beursgang tegemoet gaat, in juli een omzetstijging van 5,7 procent. Ook het kernmerk Volkswagen personenwagens wist zijn leveringen met 9,7 procent te verhogen. Bij de premiumdochter Audi uit Ingolstadt lag de omzet in juli echter 7,2 procent onder de waarde van het voorgaande jaar.

 

Reageren is niet mogelijk.