Audi introduceert de A6 S Edition Competition

0

Audi breidt de A6 range uit met de S Edition Competition. Deze nieuwe versie combineert sportiviteit met luxe. De Audi A6 S edition Competition wordt standaard geleverd als 40 TFSI met een 204 pk sterke 2.0 TFSI benzinemotor. De A6 S Edition Competition is er als sedan vanaf 65.990 euro en als Avant vanaf € 69.990 euro.

De nieuwe A6 S Edition Competition is standaard voorzien van S-line features als een verlaagd onderstel en dynamisch gelijnde bumpers (vóór met grote luchtinlaten, achter met een geïntegreerde diffuser). Het optiekpakket ‘Zwart’, 19 inch lichtmetalen velgen in grafietgrijs, privacy glass en HD Matrix led verlichting zijn ook van de partij.

AudiA6SeditionCompetition

Ook het interieur staat volgens Audi in het teken van de sportiviteit van S-line. De gedeeltelijk met leder beklede sportstoelen zijn elektrisch verstelbaar en het multifunctionele 3-spaaks sportstuur is met geperforeerd leder bekleed. Van binnen zijn de A6 S Edition Competition versies grotendeels in sportief zwart afgewerkt en ook de decoratielijsten van geborsteld mat aluminium hebben een donkere tint. Met het aanwezige lichtpakket ‘Plus’ (inclusief ambiance verlichting) is bijvoorbeeld een interieursfeer naar eigen wens te creëren. De Audi Virtual Cockpit biedt samen met MMI Navigatie ‘Plus’ toegang tot slimme online diensten. Smartphones koppelen is eenvoudig dankzij de Audi Smartphone Interface. “Bovendien raakt het Audi Sound System met 10 speakers en subwoofer de gevoelige snaar van elke muziekliefhebber”, aldus het persbericht van de zelfverzekerde autofabrikant.

De 2.0 TFSI turbomotor is standaard gekoppeld aan de automatische 7-traps S-tronic transmissie, die dankzij de dubbele koppeling volgens Audi zeer snel en nagenoeg onmerkbaar schakelt. De pers (en menig Audi rijder) is het daar niet mee eens, maar goed, als je schrijft over een geluidsinstallatie die de gevoelige snaar bij elke muziekliefhebber raakt, kan dit soort grootspraak er ook nog wel bij.

AudiA6SeditionCompetition2

 

Reageren is niet mogelijk.