Skoda Enyaq verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2023

0

De Skoda Enyaq is verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2023. De prijs is een initiatief van Automotive Management en werd uitgereikt in het kader van de zogeheten Driving Business Awards.

De vakjury is met name lovend over de het totaalpakket dat de Skoda Enyaq te bieden heeft voor “een nuchtere prijs”. Zo valt te lezen in het juryrapport: “De Enyaq springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau”. De Enyaq staat op hetzelfde MEB platform als de Volkswagen modellen ID.3, ID.4 en ID.5, maar toch levert Skoda een beter product, vindt de jury. “Je krijgt een auto met een Skoda-signatuur, de kwaliteit van het Volkswagen concern in de vorm van een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten”. In 1,5 jaar tijd is de Enyaq in Nederland uitgegroeid tot de best verkochte elektrische auto van Nederland.

SkodaEnyaqIV2K

Als het meest veelbelovende nieuwe model werd de BMW i4 geselecteerd. “Met de i4 heeft BMW een elektrische auto voor liefhebbers”, zo begint de jury haar rapport. De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data de grootste kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden.

Reageren is niet mogelijk.