Facelift in Oli stijl: Citroën C4

0

Eind vorige maand legde Citroën de basis voor een nieuw stilistisch tijdperk, vergezeld van een herpositionering van het merk. De nieuwe designrichting zal ook van invloed zijn op de C4, die in 2024 een facelift krijgt.

Oli zal kinderen maken, dat is zeker. Het ‘manifest’ van Pierre Leclerq, de ontwerper, zal geleidelijk de inspiratie vormen voor het toekomstige gamma van Citroën, waarvan het eerste voorbeeld waarschijnlijk zal worden belichaamd door de nieuwe C3, die in 2023 wordt verwacht. Het jaar daarop, in 2024, oftewel 4 jaar na zijn lancering, ondergaat de huidige C4 een opfrisbeurt. In dit kader zal het Citroën model worden voorzien van een nieuwe, gewelfde motorkap met duidelijke inkepingen. Het chroom maakt plaats voor een vrijwel dicht front met daarop het nieuwe logo, terwijl de carrosserie versierd zal gaan worden met rode details.

Binnenin de C4 zijn de aanpassingen minder ingrijpend. Citroën zal met het updaten van het infotainmentsysteem tevreden zijn. En een nieuw logo vereist nou eenmaal ook een hertekende naaf van het stuur. Wat de motorisering betreft, zal de C4 tegen 2024 de elektromotor van 156 pk hebben omarmt die de komende weken beschikbaar zal komen onder de motorkap van de Peugeot e-208 en de nieuwe DS 3. Ook kunnen wij rekenen op een groter rijbereik op een volle accu.

Reageren is niet mogelijk.