Mini Rooftops: personalisatie tot kunst verheven

0

Wie Mini zegt, zegt personalisatie. Bij de Britse BMW dochter worden die decoratiemogelijkheden nu tot kunst verheven.

Mini gaf namelijk 4 designers de kans om de auto als canvas te gebruiken en hun eigen invulling en betekenis te geven aan ’Big Love for the People en the Planet’. Via het dak van de Mini dragen de kunstenaars hun boodschap over. En dat is weer wat anders dan gemakzuchtige actievoerders die weerloze kunst proberen te vernielen. Dankzij het initiatief van Mini zijn er 4 exclusieve, sterk gelimiteerde Rooftop stickers ontstaan. Die worden gepresenteerd in het kader van de Dutch Design Week, waarvan de BMW dochter ook dit jaar weer trotse mobiliteitspartner is. Daarnaast kan elke klant (voor een 3- of 5-deurs Hatch model) een sticker uitkiezen voor een beetje extra ‘Big Love’ op zijn of haar nieuwe Mini en ook zo de boodschap van de designers verder brengen.

MiniRooftops2

Van iedere Mini Rooftop worden slechts 20 exemplaren geproduceerd. In totaal zijn dus 80 actiemodellen beschikbaar. “Deze Mini Rooftops geven de Hatch niet alleen een persoonlijk en kunstzinnig accent, maar zullen ook letterlijk een meerwaarde voor de auto en de berijder opleveren”, zo valt in het persbericht te lezen. Het thema ‘Big Love’ draait om liefde voor elkaar en voor de planeet. Mini gaf de 4 designers met een cultureel diverse achtergrond (al gaat het wel om uitsluitend vrouwen) de kans om het dak van de Hatch te gebruiken om dit thema een eigen, persoonlijke invulling te geven en de dialoog aan te gaan over wat hen bezighoudt. Maak kennis met de 4 designers:

 

Tjitske Storm

Tjitske ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieurtoepassingen en producten. In haar expressieve stijl zitten vaak tegenstellingen. Geometrische en organische vormen gecombineerd, evenals digitale technieken en traditionele ambachten. Het natuurlijke verschijnsel symbiose vormde de inspiratie voor haar nieuwste collectie wandkleden, waar ook haar Mini Rooftop op is geïnspireerd. Haar ontwerp heeft ze ‘Zebra & Ostrich’ genoemd en als je het design ziet, begrijp je meteen waarom.

 

Eva Cremers

Eva is 3D-illustrator en director en staat bekend om haar kleurrijke en speelse werk vol karakters. Ze rijdt zelf een Mini Cabrio en wilde haar vele ritten in de Rooftop sticker verwerken, gecombineerd met natuurlijke elementen uit de bosrijke omgeving waarin zij woont. Ook zijn meerdere vrolijke karakters in het ontwerp verwerkt en zul je iedere keer wanneer je de Mini Rooftop ziet weer wat nieuws ontdekken. Het dak straalt positiviteit en optimisme uit. “Iets dat ook in het DNA van Mini zit”.

 

Dewy Elsinga

Dewy, ook bekend onder artiestennaam Bitterfingaz, heeft altijd een voorliefde gehad voor tekenen en studeerde dan ook Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens die opleiding ontwikkelde zij ook een grote interesse in schilderen, vooral in kleurenleer en de techniek ervan. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en de inspiratie voor haar Mini Rooftop komt uit een vakantieherinnering. Ze reed met vrienden door een mooie kloof, met hoge bergtoppen om hun heen. Die heeft ze abstract nagebootst.

 

Gigi van Grevenbroek

Gigi is illustrator. Ze heeft een webshop, maar werkt ook in opdracht. Haar werk is zeer divers, van boeken tot muurschilderingen en online campagnes. Haar Indonesische achtergrond vormt vaak de inspiratie voor haar werk, net als de thema’s gelijke rechten en natuur. Het Big Love thema sluit hier perfect op aan. Haar ontwerp gaat over de relatie tussen mens en natuur en draait erom dat de mens niet zonder de natuur kan.

 

Mini is ook in 2022 weer trotse sponsor en partner van de Dutch Design Week in Eindhoven. Via dit evenement en partnership is het automerk ook met de 4 designers in contact gekomen. De exclusieve Mini Rooftops zijn vanaf heden en zolang de voorraad strekt kosteloos te verkrijgen bij aankoop of lease van een 3- of 5-deurs Hatch, uiteraard niet beschikbaar in combinatie met een panorama dak.

Reageren is niet mogelijk.