Prijs indicatie Audi RS Q3 ‘Edition 10 years’

0

De Audi Q3 blaast 10 kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met 555 exemplaren van deze speciale RS Q3. Niet als afscheidscadeau, want de Q3 heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde uit het Audi gamma, maar om de 10de verjaardag van zijn compacte SUV luister bij te zetten. Van de oplage van 555 stuks komen afgerond 50 exemplaren naar ons land.

De RS Q3 ‘Edition 10 years’ is verkrijgbaar in mat Dew zilvergrijs of in metallic Chronos glanzend grijs. De eerste kleur is sinds begin dit jaar verkrijgbaar op alle uitvoeringen van de Q3, de tweede is exclusief voor deze feesteditie. Glanzend zwarte decoratiedetails voor de carrosserie en donkere koplampen onderscheiden hem ook van zijn ‘doordeweekse’ broertjes. Andere kenmerken zijn speciale 21 inch grote zwarte velgen met dubbele spaken. Daarachter zitten 19 inch grote carbon-keramische remschijven.

AudiRSQ3Editon10years3

Die speciale remmen zijn geen overbodige luxe, want ook de feesteditie is uitgerust met de beroemde en 400 pk / 480 Nm sterke 2,5 liter 5 cilinder motor. De RS Q3 kan daarmee in 4,5 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is begrensd tot 250 km/u, maar als jij de Audi verkoper lief aankijkt, dan kan de limiet worden verhoogd tot 280 km/u.

AudiRSQ3Editon10years7

Vanzelfsprekend is er ook sprake van een specifieke interieuraankleding. Zo zijn de RS kuipstoelen voorzien zijn van een koolstofvezel schaal in een matte kleur.

AudiRSQ3Editon10years6

De bekleding is een combinatie van leder en Dinamica microvezel. Koperkleurige stiksels en een 10,1 inch groot MMI scherm met een ‘1 of 555’ vermelding en een carbon look maken het geheel compleet.

AudiRSQ3Editon10years5

Er komen zoals gezegd circa 50 exemplaren van de RS Q3 ‘Edition 10 years’ naar ons land. Autointernationaal.nl verwacht dat die voor afgerond 122.000 euro door Audi van de hand gedaan gaan worden. De RS Q3 Sportback ‘Edition 10 years’ is 1.500 euro duurder. De levering start medio november.

 

Reageren is niet mogelijk.