Prijs indicatie Opel Astra Electric

0

Autointernationaal.nl kan een prijs indicatie geven voor de nieuwe, volledig elektrische uitvoering van de kraak verse Opel Astra.

De verwachting is dat de tarieven gaan beginnen bij 41.849 euro. Voor dit bedrag wordt de Astra Electric geleverd in Edition tenue. Via Elegance (44.599 euro) loopt de prijs dan verder op naar 46.099 euro voor de GS Line uitvoering. Als Sports Tourer (stationwagen) is de Astra Electric 1.200 euro duurder.

In ieder geval op de thuismarkt is de Volkswagen ID.3 de grootste concurrent. Die kost als 204 pk sterke Pro Edition met 58 kWh 44.099 euro. Het grotere motorvermogen en de net wat hogere capaciteit van het accupakket maken de Volkswagen aantrekkelijker dan de Opel (al zal er qua rijbereik in de praktijk waarschijnlijk weinig verschil zijn), ook omdat hij achterin een stuk ruimer is. Maar daar staat tegenover dat de Astra Electric over een ‘echt’ dashboard beschikt in plaats van een verzameling schermpjes en ook qua bedieningsgemak in het voordeel is. Wellicht wint hij het van de ID.3 ook qua uiterlijk aantrekkelijkheid.

Voor een vergelijkbaar ruimteaanbod voor de achter passagiers dient echter de Astra Electric Sports Tourer vergeleken te worden met de ID.3. Die carrosserie versie is dus 1.200 euro duurder, maar dan krijg je wel direct een fors grotere kofferbak.

Reageren is niet mogelijk.