Recordbonus voor werknemers Mercedes na megawinst in 2022

0

Werknemers van Mercedes krijgen opnieuw een flinke bonus. Dat is te danken aan de zeer winstgevende gang van zaken bij de fabrikant in 2022. Er bleef bij Mercedes genoeg aan de strijkstok hangen om elke werknemer een bedrag van 7.300 euro te geven.

Ook vorig jaar kregen werknemers van Mercedes al en flinke bonus. Toen ging het om 6.000 euro. De bonus wordt in april uitgekeerd aan circa 93.000 werknemers. Ergun Lümali, voorzitter van de ondernemingsraad van Mercedes, zegt over de geste: “Ondanks alle uitdagingen was het boekjaar 2022 positief. Er werd onder moeilijke omstandigheden veel gevraagd van onze medewerkers. Het afgelopen jaar hebben onze collega’s veel bereikt. Zij zijn immers degenen die elke dag hun best doen en de strategie van het bedrijf tot leven brengen”. Hoeveel winst Mercedes in 2022 exact heeft gemaakt, zal in een later stadium worden meegedeeld.

LümaliMercedes

“Met de winstdeling op recordniveau willen wij onze speciale dank uitspreken voor de enorme flexibiliteit en onvermoeibare inzet en de medewerkers op gepaste wijze laten deelnemen aan het succes van het bedrijf”, zegt Lümali (foto). Hoewel het dus goed gaat met Mercedes, is niet alles rozengeur en maneschijn. Dat heeft te maken met de transitie naar elektrische mobiliteit. Vanaf 2030 wil Mercedes enkel nog auto’s bouwen die volledig emissievrij zijn, mits de marktomstandigheden dat toelaten. Mercedes is nu al druk bezig met de omschakeling naar een volledig elektrisch gamma, maar de tot nu toe geïntroduceerde modellen maken niet bijzonder veel indruk. De EQC was een deceptie, de EQA plus EQB stijgen niet boven de middelmaat uit en van de EQS heeft Mercedes in China de prijzen aanzienlijk moeten verlagen (Tesla is dus niet de enige) omdat de verkopen aldaar tegenvallen. De EQE is nog te vroeg op de markt om een beeld te kunnen krijgen of deze elektrische zakenauto wel aanslaat.

MercedesPersoneel

Alle blikken zijn nu gericht op de productieversie van de Vision EQXX conceptstudie. Mercedes wil dit aalgladde model, die in prototype vorm meer dan 1.200 kilometer kan rijden op een acculading, in 2024 in productie nemen. De nieuweling dankt zijn grote rijbereik niet alleen aan het feit dat hij extreem gestroomlijnd is, maar ook aan het lage gewicht van de auto en aan het feit dat het accupakket liefst 100 kWh aan bruikbare energie biedt. Voor een elektrische personenwagen die qua formaat tussen de CLA en C klasse in kan worden gepositioneerd, is dat bijzonder veel.

Reageren is niet mogelijk.