Plan voor rekeningrijden moet tegen de zomer klaar zijn

0

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat wil tegen de zomer met een voorstel voor rekeningrijden komen. Doel is om deze vorm van belasting in 2030 in te voeren.

Vanaf 2030 betalen autobezitters dan niet meer voor het bezit van hun auto, maar voor het gebruik. Dit ‘betalen naar gebruik’, in de volksmond beter bekend als rekeningrijden, is afgesproken in het coalitieakkoord.

Verkeersminister Harbers en staatssecretaris Van Rij (Financiën) laten verschillende onderzoeken uitvoeren om tot een plan te komen. “Wij verwachten dat wij tegen de zomer de hele uitwerking hebben van het voorstel voor rekeningrijden”, zegt Harbers.

Rekeningrijden is al jarenlang een punt van discussie in Den Haag. Volgens Harbers is betalen naar gebruik eerlijker, maar hij wil voorkomen dat het systeem te complex wordt. “We gaan geen onderscheid maken naar tijd en plaats”.

Reageren is niet mogelijk.