Stellantis gaat in Italië premium elektrische auto’s bouwen

0

Stellantis gaat voor haar premium merken Alfa Romeo en Maserati elektrische auto’s bouwen in de voormalige Fiat fabriek in het Zuid-Italiaanse Cassino. Mogelijk volgen in een later stadium soortgelijke modellen voor DS en Lancia.

In Cassino zien momenteel de Maserati Grecale en de Alfa Romeo modellen Giulia plus Stelvio het levenslicht. De fabriek, die in 1972 werd geopend, gaat nu omgebouwd worden zodat er elektrische auto’s gebouwd kunnen worden op basis van het STLA Large platform. Naar verwachting rollen de emissievrije opvolgers van de Giulia en Stelvio in 2027 van de band. Vanaf dit jaar wil Alfa Romeo namelijk geen modellen met een verbrandingsmotor meer verkopen. Waar de opvolger van de Grecale gebouwd gaat worden, is nog niet duidelijk. Vervanging van dit SUV model is voorlopig echter nog niet aan de orde omdat Maserati eerst nog (2024?) een elektrische versie, genaamd Folgore, van de huidige editie zal lanceren.

De STLA-Large architectuur biedt plaats aan accupakketten die een rijbereik van maximaal 800 kilometer mogelijk moeten maken. Voor kleinere modellen ontwikkelt Stellantis momenteel de platforms STLA-Small en STLA-Medium. Het autoconcern investeert tot 2025 ongeveer 30 miljard euro in de elektrificatie van zijn gamma. DS moet vanaf 2024 al volledig elektrisch zijn. Dan moet de opvolger van de ‘7’ klaar zijn en zal de inmiddels geflopte ‘9’ worden gesaneerd. Lancia zal 2 jaar later alleen nog maar elektrische auto’s verkopen.

Reageren is niet mogelijk.