Mazda verdubbelt fabrieksgarantie tot 6 jaar

0

Mazda verdubbelt de garantietermijn van al haar nieuw verkochte auto’s van 3 jaar naar 6 jaar. Om daarvan gebruik te kunnen maken, mag de klant dan niet meer dan 150.000 kilometer gereden hebben.

De garantie is gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de betreffende Mazda. Het benadrukken van de betrouwbaarheid van de auto’s van het merk en het leveren van extra klantenservice zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn te verdubbelen.

De garantieperiode van 6 jaar is in een groot deel van Europa al van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium/ion batterij van de CX-60 of MX-30 geldt een fabrieksgarantie van 8 jaar met een maximum van 160.000 kilometer. Op achteraf gemonteerde accessoires geeft Mazda 3 jaar garantie. Verder is er 3 jaar lakgarantie en 12 jaar carrosseriegarantie.

Diverse autofabrikanten hebben hun garantietermijn de laatste jaren verlengd. Sommige merken gaan daar heel ver in. Zo biedt Toyota net als Lexus een reguliere garantietermijn van 5 jaar (of maximaal 200.000 kilometer), maar kan men tot liefst 10 jaar garantie genieten als het jaarlijkse onderhoud bij een Toyota of Lexus dealer (of een door de importeur erkende reparateur) laat uitvoeren.

 

Reageren is niet mogelijk.