Renault schrapt instapversie Mégane E-Tech

0

Renault heeft besloten om de goedkoopste motorvariant te verwijderen uit het gamma van haar elektrische Mégane. Dit betekent dat de emissievrije Fransman niet meer besteld kan worden met de kleine 40 kWh batterijen. En dat de prijzen van de Mégane E-Tech voortaan pas beginnen bij 42.970 euro, oftewel 4.600 euro meer dan voorheen.

De Mégane E-Tech, die vorig jaar werd gelanceerd, bood aanvankelijk 2 aandrijfopties: een met een elektromotor van 130 pk in combinatie met een batterij van 40 kWh en een andere met een elektromotor die goed was voor 220 pk en een batterij van 60 kWh. Maar het merk met het wybertje als logo heeft nu de meest betaalbare variant met kleine 40 kWh batterij verwijderd. Dit betekent dat er een nieuwe instapper is: de EV60 Optimum Charge uitvoering in Equilibre tenue.

Voor de simpelste Mégane E-Tech moet dus voortaan fors meer worden betaald: zoals gezegd 4.600 euro extra. Maar daarvoor krijg je niet alleen afgerond 70 procent meer vermogen en een 50 procent grotere batterij, maar ook een snellere laadcapaciteit: als ‘Optimum Charge’ kan de Renault namelijk opladen met 22 kW (wisselstroom). Voor de EV40 uitvoering lag de limiet bij 7 kW.

Dat Renault de 40 kWh versie van de Mégane E-Tech uit het gamma heeft gehaald, komt doordat klanten in grote meerderheid de voorkeur geven aan de 60 kWh uitvoering. Bovendien kan de Fransman zo hoger in de markt worden gezet hetgeen goed is voor de winstmarge. Vergeet niet dat Volkswagen ook alle uitvoeringen van de ID.3 die minder dan 46 mille kosten, heeft geschrapt. Verder bevindt de Renault Mégane E-Tech zich op deze manier niet langer in het schotsveld van de Chinese MG4 en zijn ongelooflijke scherpe prijs, al is dit model recent over de hele linie 1.500 euro duurder geworden.

 

Reageren is niet mogelijk.