Eat this BMW: Mercedes plust wél in het eerste kwartaal

0

De wereldwijde verkoop van Mercedes is het eerste kwartaal van 2023 met 3 procent gestegen naar 503.500 voertuigen. Europa liet daarbij met 8 procent de sterkste groei zien. Vooral de elektrische modellen en de duurste auto’s uit het assortiment waren in trek, zo valt in het persbericht van Mercedes te lezen.

Ondanks aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen steeg de verkoop van elektrische auto’s met 89 procent naar 51.600 stuks. Dat is afgerond 10 procent van de totale verkoop, vergeleken met 6 procent in het voorgaande kwartaal. Het topsegment, dat de AMG, Maybach  en G-klasse modellen omvat, liet ook een solide groei zien. Dit type personenwagens gingen 18 procent vaker over de toonbank. In totaal waren er 91.800 klantleveringen.

“Het verlangen van onze klanten naar onze luxe producten en elektrische voertuigen is de drijvende kracht achter ons verkoopresultaat in het eerste kwartaal”, aldus Britta Seeger, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes, en eindverantwoordelijk voor de verkoop. Zij heeft voor het nu lopende kwartaal vooralhoge verwachtingen van de EQE SUV. Dit model heeft uitstekende recensies gekregen en wordt omschreven als de beste allrounder die Mercedes momenteel in het gamma heeft.

Reageren is niet mogelijk.