Nissan Ariya krijgt 5 sterren van Green NCAP

0

Welke auto is bijzonder milieuvriendelijk? De testploeg van Green NCAP gingen op zoek naar een antwoord op deze vraag. Het resultaat was duidelijk.

In de huidige test onderzocht de milieuorganisatie Green NCAP in totaal 6 voertuigen in verschillende klassen en aandrijftypes. Het sextet werd onder de loep genomen op basis van de beoordelingscategorieën ‘uitstoot van verontreinigende stoffen’, ‘energie-efficiëntie’ en ‘uitstoot van broeikasgassen’. Per categorie werden maximaal 10 punten en in totaal 5 sterren uitgedeeld.

In de huidige beoordelingsronde kende Green NCAP slechts 1 keer 5 sterren toe. Die ontving de volledig elektrische Nissan Ariya. Testers prezen de 91,6 procent grid-to-battery-efficiëntie, de hoogste gemeten waarde door Green NCAP tot nu toe. De Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200 kreeg 3 sterren. De SUV maakte indruk op de testploeg met zijn zuinige hybride aandrijflijn in de categorie ‘personenwagens die nog steeds broeikasgassen uitstoten’.

In dezelfde categorie wist de Volkswagen T-Roc te scoren. Met 7,7 van de 10 punten kreeg de compacte SUV in 1,5 liter turbobenzine vorm met directe injectie (TSI) de beste beoordeling tot nu toe voor een voertuig met een verbrandingsmotor. Dat was genoeg voor de inwoner van Wolfsburg voor een waardering van 2,5 sterren. Green NCAP kende hetzelfde aantal sterren toe aan de Volvo XC40, die werd getest met een 2,0 liter turbobenzinemotor met directe injectie en 48 volt ondersteuning. Als derde in deze deelgroep kreeg de Ford Fiesta 2,5 sterren. De kleine auto (met 125 pk sterke 1,0 liter motor) scoorde desalniettemin slechts matig voor wat betreft de uitstoot van verontreinigende stoffen.

 

Reageren is niet mogelijk.