Audi werkt aan extra krachtige RS3

0

De baas van Audi Sport is heel duidelijk: de befaamde 5 cilinder motor van het merk met de 4 ringen zal, voordat hij definitief met pensioen wordt gestuurd om opgevolgd te worden door een elektrische vervanger, eerst nog een keer een update ondergaan. Die scherpere krachtbron zou kunnen debuteren in een extra hete versie van de RS3, zeker omdat de huidige generatie erg succesvol is.

Audi Sport is dus nog niet klaar met zijn 5 cilindermotor. In overeenstemming met zijn toekomstplannen zal de fabrikant met de 4 ringen zijn laatste thermische model in 2026 lanceren voordat er vanaf 2033 alleen nog maar elektrische voertuigen in de showroom staan.

Maar alvorens zijn benzinemotoren te begraven, is Audi Sport van plan om het vermogen van zijn 5 cilinder lijnmotor onder de motorkappen van de RS3, TT RS en RS Q3 te verhogen. Voorlopig weten we niet hoeveel hoger het in de toekomst ontwikkelde vermogen zal zijn. In zijn huidige vorm is de 5 cilinder motor goed voor 400 pk, maar Sebastian Grams, de man die bij Audi Sport achter het stuur zit, sluit niet uit dat de verbeterde versie aanzienlijk krachtiger wordt.

“Eerlijk gezegd zijn we erg blij dat klanten nog steeds razend enthousiast worden van auto en wij zijn dan ook nog niet klaar met de de RS3. Wij zullen het vermogen van de 5 cilinder voor de volgende fase zeker verhogen. We gaan hem verbeteren”, zei Grams onlangs in een interview, om verder te gaan: “er is nog een lange weg te gaan. We hebben de RS3 Performance Edition gemaakt, die sneller en efficiënter is, met kuipstoelen en een andere kalibratie. Je kunt zien dat wij onze producten in de toekomst echt gaan verfijnen”.

Het is prettig dat Grams er geen doekjes om wikkelt. De doorontwikkeling van de Audi RS3 zal niet stoppen en wordt waarschijnlijk een directe rivaal van de Mercedes-AMG A 45 S die 421 pk biedt. Wat zal de exacte kracht zijn die door deze versie wordt ontwikkeld? Ook voor de pers is het nog even gissen naar het definitieve vermogen, maar onthoud dat deze motor 500 pk biedt in het hart van de Donkervoort F22 …

Reageren is niet mogelijk.