Is dit de Citroën van jouw dromen?

0

Dit grote coupémodel met een historisch bijzonder verantwoord design is ongetwijfeld geschikter dan de huidige DS 9 om iedereen te laten dromen van hoogwaardige Franse producten. Het betreft een denkbeeldige reïncarnatie van de Citroën SM. Maar dan zonder complexe en dorstige V6 motor van Maserati.

Citroën focust zich op ruime gezinsauto’s met een comfortabel karakter. Het huidige vlaggenschip is de C5X, kort door de bocht een opgerekte variant van de Peugeot 308 SW, die op bepaalde markten elders in de wereld redelijk goed verkoopt, ook al lijkt hij in Europa op de autoconsument weinig indruk te maken. Luxueuzer wordt het niet bij Citroën want sinds het midden van het vorige decennium staan ​​de high-end modellen van dit voormalige PSA merk bij DS Automobiles in de showroom. De ‘9’, gelanceerd in 2020, zou het concept van de Franse luxe grand tourer moeten belichamen, ook al wordt deze auto in China in de fabriek in Shenzhen  gebouwd. Deze productielocatie in een Aziatisch land verhindert dat president Emmanuel Macron om voor de hand liggende communicatieredenen aan boord paradeert tijdens zijn officiële uitstapjes. Hij laat zichzelf liever zien in een Franse DS 7.

CitroënSMeChina2

Is er geen betere manier om high-end Franse stijl aan te prijzen? Dit is precies wat een kunstenaar zich afvroeg, die net als vele anderen droomt van een terugkeer van de Citroën SM uit 1970. Zijn virtuele voorstel neemt de vorm aan van deze schitterende coupé (waarvan de elegantie groot genoeg is om een ​​BMW 8-serie belachelijk te maken). De moderne herinterpretatie van de SM is vanuit alle hoeken prachtig en er is geen reden denkbaar waarom hij niet uitgerust zou kunnen worden met een elektromotor. Al zou de actuele ‘Nettuno’ V6 motor van Maserati de cirkel natuurlijk pas écht rond maken. Dit merk met de drietand behoort immers tot hetzelfde autoconcern als Citroën.

CitroënSMeChina3

Waarschijnlijk is het onnodig om te zeggen dat deze zeer mooie virtuele tirade over de gemiste kansen van Citroën dit droomstadium nooit zal verlaten. De honneurs voor wat betreft high-end Franse auto’s zullen ook in de toekomst door DS worden waargenomen. Bij het Stellantis merk wordt gewerkt aan een ‘8’ die de vorm moet krijgen van een luxe crossover uitgerust met een elektromotor. Het resultaat zal heel anders zijn dan deze denkbeeldige SM…

 

Reageren is niet mogelijk.