Ferrari stelt winstverwachting opnieuw naar boven bij

0

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld. De hogere inkomsten zijn vooral te danken aan fiksere prijzen en sterke verkoopcijfers van de exclusieve modellen die in een beperkte oplage worden gebouwd.

Uit het financieel verslag van Ferrari over het derde kwartaal van 2023 blijkt ook dat de omzet in het derde kwartaal uitkwam op 1,54 miljard euro en dat de winst 595 miljoen euro bedroeg. Dat is boven de verwachtingen van marktkenners. Ferrari heeft dit jaar bij sommige van haar sportwagens prijsverhogingen doorgevoerd. Dat kon de Italiaanse fabrikant ongestraft doen omdat haar klanten goed in de slappe was zitten en zodoende niet gehinderd worden door een hoge inflatie en stijgende rentetarieven. Afgelopen kwartaal kochten zij modellen als de nieuwe Daytona SP3. Die Ferrari heeft een prijskaartje van ruim 2 miljoen euro.

Topman Benedetto Vigna is vastberaden om Ferrari om te bouwen tot een automerk dat alleen nog maar elektrische sportwagens bouwt. Naar verwachting onthult hij het eerste volledig emissievrije model in het vierde kwartaal van 2025. Vigna laat weten dat Ferrari bij de ontwikkeling van die elektrische sportwagen op bepaalde onderdelen voor loopt op schema.

Het overstappen naar elektrische aandrijving is volgens Vigna niet ingegeven door regelgeving. Kleinere sportautofabrikanten, waaronder ook concurrent Lamborghini, komen in onder meer Europa namelijk in aanmerking voor vrijstelling van strengere emissielimieten. In Brussel is men momenteel ook bezig met het opstellen van regels om het gebruik van zogeheten e-brandstoffen mogelijk te maken. Daarmee kan het volledig uitsterven van auto’s met een verbrandingsmotor worden voorkomen.

Eerder dit jaar verhoogde Ferrari zijn winstverwachting ook al. De onderneming verwacht nu dat de operationele winst dit jaar zal uitkomen op 2,25 miljard euro. Eerder ging de fabrikant uit van 2,22 miljard euro. Ook de omzetverwachting is door Ferrari verhoogd. Vorig jaar boekte Ferrari recordresulaten. Toen verkocht het Italiaanse merk 13.221 auto’s. De omzet bereikte een nieuw record van 5 miljard euro met een winst van 939 miljoen euro.

Meer dan de helft (51 procent) van alle nieuwe auto’s die Ferrari wereldwijd verkoopt, is inmiddels een hybride. Het gaat daarbij om de SF90 en de 296 GTB / GTS. De totale afzet van het exclusieve Italiaanse merk is in de eerste 9 maanden met 5 procent gestegen naar 10.418 exemplaren. Voor het derde kwartaal gaat het om 3.459 auto’s en een afzetgroei van 9 procent.

 

 

Reageren is niet mogelijk.