Amerikaans importverbod voor Audi, Bentley en Porsche

0

13.000 auto’s van de merken Audi, Bentley en Porsche zijn in Amerikaanse havens in beslag genomen omdat deze een verboden Chinees elektronisch onderdeel zouden bevatten.

Het onderdeel zou gemaakt zijn met behulp van dwangarbeid. Dat heeft Volkswagen, het moederconcern van de 3 premium merken, inmiddels bevestigd. Het gaat om zo’n 1.000 auto’s van Porsches, enkele honderden Bentleys en enkele duizenden voertuigen van Audi. Bronnen binnen de Volkswagen Groep melden dat in deze auto’s een elektronisch onderdeel zit dat afkomstig is de West-Chinese regio waar Oeigoeren, een voornamelijk islamitisch etnische minderheid, onderdrukt worden.

AudiBentleyPorsche2

Volgens de bronnen was de directie van Volkswagen niet op de hoogte van de herkomst van het onderdeel, omdat het van een indirecte leverancier kwam. Dat bedrijf heeft de Duitse autofabrikant uiteindelijk op de hoogte gesteld, waarna Volkswagen de Amerikaanse autoriteiten heeft ingelicht. De ingewijden wilden tegenover de pers niet bevestigen of het onderdeel uit dezelfde regio kwam.

De Verenigde Staten hebben de import van producten die zijn gemaakt met behulp van dwangarbeid uit verschillende Chinese regio’s verboden. De leveringen van auto’s van de merken Audi, Bentley en Porsche is volgens een woordvoerder van de Volkswagen Groep uitgesteld tot eind maart. Voor die tijd moeten de onderdelen worden vervangen.

Reageren is niet mogelijk.