Mercedes roept wereldwijd 250.000 auto’s terug

0

Mercedes-Benz roept wereldwijd bijna 250.000 auto’s terug. Het gaat om exemplaren die zijn uitgerust met zekeringen die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen, zo laat een woordvoerder van de Duitse autofabrikant weten.

Het gaat concreet om exemplaren van de modellen AMG GT, C-klasse, CLE, E-klasse, EQE (SUV), EQS (SUV), GLC, S-klasse en SL van bouwjaar 2023. Bepaalde zekeringen in deze auto’s zouden niet aan de kwaliteitseisen voldoen, waardoor het risico bestaat dat de motor uitvalt. Ook brandgevaar kan niet worden uitgesloten, zo laat de woordvoerder van Mercedes weten.

Uit voorzorg roept Mercedes de auto’s terug naar de garage, waar de zekeringen gratis vervangen zullen worden. Dat klinkt als een eenvoudig klusje, maar toch kan het vernieuwen van de zekeringen 2 tot 5,5 uur in beslag nemen. Men is er dus al snel een heel dagdeel mee kwijt. In Duitsland moeten 37.000 auto’s terug naar de dealer. Om hoeveel exemplaren het in Nederland gaat, kon de woordvoerder van Mercedes niet zeggen.

Mercedes moet ook 9.000 exemplaren van de stekker hybride varianten van de GLE (Coupé) terugroepen wegens problemen met de remmen.

Reageren is niet mogelijk.