Update voor Audi Q2

0

De Audi Q2 blaast dit jaar 8 kaarsjes uit en is daarmee eigenlijk net zo hard toe aan een leven achter de geraniums als Joe Biden. Maar beiden kunnen er over meepraten dat het soms anders loopt. Audi kampt met een flinke vertraging bij de ontwikkeling van nieuwe modellen, maar dat is niet de reden waarom de uit 2016 stammende Q2 nog steeds niet is afgelost: in Ingolstadt heeft men geen plannen voor een opvolger.

De Q2 moet er dus verkoop technisch nog even tegen aan. Om dat te kunnen doen, heeft Audi haar SUV-benjamin een update gegeven. Op die manier voldoet de Q2 aan de nieuwe Europese veiligheidsregels. De technologische opfrisser omvat uitbreiding van de veiligheidsuitrusting met bijvoorbeeld verkeersbordherkenning (inclusief snelheidswaarschuwing), een rijstrook assistent en parkeersensoren achter. De Europese Unie heeft beslist dat alle nieuw verkrijgbare auto’s vanaf juli over deze zaken moeten beschikken.

Update for the Audi Q2: New infotainment system with touchscreen

Infotainment upgrade: For the first time, the Audi Q2 models come with an 8.8-inch touch display. The Audi virtual cockpit is now included as standard.

Voor wie gehoopt had op uiterlijke wijzigingen, of op de introductie van de 1.5 eTSI benzinemotor met mild hybride techniek, is er teleurstellend nieuws: aan deze zaken wordt niks veranderd. Maar Audi monteert wel een nieuw stuur dat net als bij de recente vernieuwde andere modellen van het merk een hoekiger design heeft gekregen. Daarachter schuilt voortaan een verbeterde versie van de zogeheten Virtual Cockpit. Dit digitale instrumentarium is voortaan 12,3 inch groot en Audi belooft een betere afleesbaarheid. Over schermen gesproken: ook het touchscreen voor het infotainment systeem groeide en wel tot 8,8 inch. Helaas verloopt de bediening van vrijwel alle functies voortaan via dit display (via aanrakingen) want de draaiknop in de middenconsole heeft moeteb wijken voor wat extra opbergruimte. Is dat voorsprong door techniek?

De opgefriste Q2 arriveert in juni bij de Audi dealers in de showroom.

Reageren is niet mogelijk.