Peugeot e-308 tijdelijk als goedkopere e-Style

0

De prijzenoorlog in het marktsegment voor elektrische auto’s heeft diverse verschijningsvormen. Naast een klassieke afprijzing (met als risico dat klanten die het betreffende model al hebben aangeschaft hun verhaal komen halen bij dealers), kan er door fabrikanten ook voor worden gekozen om een nieuwe, goedkopere uitvoering toe te voegen aan het assortiment. Peugeot heeft nu voor dit laatste gekozen. De elektrische 308 is nu ook leverbaar in minder dure e-Style uitvoering.

Peugeot meldt dat de e-308 e-Style een nieuwe, gelimiteerde uitvoering is, maar dat hoeft de pret niet te drukken voor diegenen die snel op hun fiets springen om bij de dealer een exemplaar te bestellen. Eerder lanceerde het Franse automerk al een e-Style uitvoering van de e-208. Door de lancering van een soortgelijke versie van de e-308, kan deze elektrische Franse middenklasser nu voor een lager bedrag worden aangeschaft. Ook de SW stationwagen uitvoering is tijdelijk verkrijgbaar als e-Style. Peugeot hoopt hiermee extra orders te noteren voor de tot nu toe niet bijster goed verkopende (e-)308. Het Franse automerk verlaagde al 2 keer eerder de prijs van de elektrische uitvoering die aanvankelijk voor een te hoog bedrag in de markt was gezet.

Peugeot308EeStyle3

Voorheen moest voor de Peugeot e-308 Allure met 54 kWh accu en 156 pk sterke elektromotor 42.070 euro worden betaald (SW: 42.570 euro). De komst van de e-Style uitvoering betekent dat er tijdelijk al voor 39.900 euro kan worden aangeschaft (SW: 40.400 euro). Ter vergelijking: de technisch identieke Opel Astra Electric kost 40.749 euro, maar voor de ST stationwagen variant geldt geen meerprijs. Anders dan de e-308 Allure beschikt het scherp geprijsde actiemodel niet over de uitgebreide ‘led slagtanden’. Als e-Style heeft de Peugeot eenvoudigere exemplaren met gesegmenteerde led verlichting erin. De 308 Active Pack Business (met benzinemotor) heeft dezelfde exemplaren.

Peugeot308EeStyle2

 

Reageren is niet mogelijk.