Prijs vergelijking vernieuwde Toyota GR Yaris

0

Krachtiger, responsiever, nóg leuker om te rijden en nu te koop: Toyota heeft de prijs bekendgemaakt van de vernieuwde GR Yaris. De verbeterde editie van de auto die de harten van menig autoliefhebber stal is te bestellen vanaf 81.795 euro.

Toyota Gazoo Racing-ingenieurs, racecoureurs en rallyprofessionals hebben (in de geest van voortdurende verbetering; de filosofie waarmee het Japanse bedrijf zich heeft kunnen ontwikkelen tot ’s werelds grootste autoproducent) samengewerkt om het karakter van de GR Yaris als ultieme rijdersauto nog verder aan de scherpen. Met als resultaat: een unieke auto in zijn soort. De vernieuwde GR Yaris biedt meer vermogen, een nog sterker chassis en dankzij een gewijzigde cockpitindeling een verbeterde zitpositie. Het bommetje van Toyota zou daarmee nog meer tot de verbeelding moeten spreken.

ToyotaGRyaris2

Toyota levert de vernieuwde GR Yaris in 2 verschillende uitvoeringen: Performance en Premium. Beide versies beschikken over de nieuwe 1,6 liter 3 cilinder G16E-GTS turbomotor die goed is voor 280 pk en 390 Nm. Het interieur is opgewaardeerd met een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium en een 8 inch groot touchscreen voor het Toyota Smart Connect Plus multimediasysteem. Tevens zijn Torsen Limited Slip differentiëlen voor & achter standaard, net als 18 inch zwarte lichtmetalen velgen en sportstoelen. Herzien is het elektronisch geregelde, permanente vierwielaandrijvingssysteem GR-Four. Dit stukje techniek is speciaal ontwikkeld voor de GR Yaris en biedt 3 modi: Normal, Sport en Track. Standaard beschikt de hete Japanner ook over de nieuwste versie van Toyota Safety Sense, bestaande uit onder meer Pre Collision Systeem (PCS), Automatic High Beam (AHB), Lane Trace Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA) en Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC). De GR Yaris Performance is leverbaar vanaf 81.795 euro. Voor dit bedrag levert Toyota de handgeschakelde versie. Met de Gazoo Racing Direct Automatic Transmission wordt het factuurbedrag 94.295 euro.

Toyota……………. BMW………… Honda……………….. Volkswagen…….
GR Yaris 2-serie Coupé Civic Golf
Performance H6 40i Type R S Grande R
81.795 euro 81.377 euro 83.280 euro 84.990 euro
Toyota……… Alpine……… Mercedes……. Toyota………
GR Yaris A110 A-klasse AMG GR Supra
Premium AT8 S Packs 35 Aero Premium+ Legend Premium
98.295 euro 95.220 euro 97.887 euro 100.395 euro

Als Premium beschikt de GR Yaris over diverse luxe extra’s. Zo is hij in deze vorm uitgerust met stuurwiel- en stoelverwarming, Blind Spot Monitor (BSM) dodehoekdetectie, intelligente parkeersensoren voor en achter met Rear Cross Traffic Alert (RCTA) en een JBL Premium geluidssysteem met 8 speakers. De GR Yaris Premium beschikt daarnaast over lichtgewicht 18 inch gesmede lichtmetalen velgen. De prijs voor de handgeschakelde versie bedraagt 85.795 euro. Met de Gazoo Racing Direct Automatic Transmission is de GR Yaris Performance leverbaar vanaf 98.295 euro.

ToyotaGRyaris3

Toyota gaat de vernieuwde GR Yaris leveren in een extra exterieurkleur: Precious Metal. Andere kleuren zijn Emotional Red, Precious Black en Super White/Platinum White Pearlescent; kleuren die verwijzen naar de racewagens van Toyota Gazoo Racing. Zoals gezegd is de vernieuwde GR Yaris vanaf nu te bestellen. Dit geldt niet voor de Special Editions. Van deze gelimiteerde uitvoeringen komt er één Sébastien Ogier Edition en één Kalle Rovanperä Edition naar Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich bij de dealer melden voor de intekening op deze modellen.

ToyotaGRyaris5

Reageren is niet mogelijk.