Opel Ampera-e Live

0

Zorgt Opel met de Ampera-e komend jaar bij ons voor de definitieve doorbraak van de elektrische auto? Dat is niet denkbeeldig, want het model combineert een volwassen actieradius met slechts 4 procent bijtelling. Wie wil er nog een stekkerhybride?

Opel Ampera-e

De vraag is niet óf elektrische auto’s de markt gaan domineren, maar wanneer. Wie komt het eerst met een volwaardig alternatief voor conventioneel aangedreven modellen? Tesla had de primeur, maar daar hing wel een prijskaartje aan. Daardoor is de Model S alleen een optie voor de beter verdienende manager. En of die Tesla nog trouw zal blijven als het bijtellingvoordeel straks verdwijnt (alleen auto’s die minder dan 50.000 euro kosten, komen in de toekomst nog in aanmerking voor fiscaal voordeel), is zeer de vraag.

Opel Ampera-e

Opel biedt vanaf volgend jaar elektrisch rijden voor de gewone man. Voor hem is de Nissan Leaf geen optie omdat diens actieradius onvoldoende is. Ook de BMW i3 en de Hyundai Ioniq Electric vallen om deze reden af. Renault heeft weliswaar zojuist de Zoe verbeterd, maar diens actieradius is nog steeds 100 kilometer inferieur aan die van de nieuwe Opel.

Opel Ampera-e

De Ampera-e biedt namelijk een theoretische range van “ruim 500 kilometer”. Dat daar in de praktijk zo’n 100 kilometer van af moet worden getrokken, is jammer, maar de Opel biedt in ieder geval voldoende ‘buffer’ om circa 400 kilometer ver te komen. Dit betekent dat een dagje familiebezoek in de periferie geen stressvolle bezigheid hoeft te worden.

Opel Ampera-e

De Ampera-e heeft een 204 pk sterke elektromotor. Daarmee kan de Opel in 3,2 tellen naar 50 km/u sprinten. Wie van 80 km/u wil versnellen naar 120 km/u, heeft slechts 4,5 seconden nodig. De topsnelheid van de Ampera-e is begrensd op 150 km/u. Het 440 kilo wegende batterijpakket van 60 kWh is onder de vloer geplaatst. Daardoor biedt de Opel relatief veel bagageruimte: 381 liter.

Opel Ampera-e

Qua entertainment biedt de 5-zits Ampera-e het zogeheten IntelliLink systeem. Dat weet om te gaan met Apple CarPlay. De volledig elektrische Opel arriveert in 2017 bij de dealers in de showroom. De Ampera-e is nu al te zien op de autosalon van Parijs. Autointernationaal.nl verwacht dat de prijzen in Nederland onder de 31 mille gaan beginnen.

Opel Ampera-e

Reageren is niet mogelijk.