Vernieuwde Kia Soul Live

0

Kia heeft in Zuid-Korea een opgefriste versie van de Soul voorgesteld. Die zal begin volgend jaar ook naar onze contreien komen. Het Europese showdebuut is gepland voor oktober, als in Parijs de tweejaarlijkse autosalon wordt gehouden.

Wat de Veloster was voor Hyundai, dat is de Soul voor zustermerk Kia: eigenzinnig en moeilijk in een hoekje te plaatsen. In Europa lijken wij de hoekige Koreaan niet te ‘begrijpen’, maar in de Verenigde Staten scoort Kia er aardig wat klanten mee. En puur rationeel is het geen verkeerde auto: praktisch en robuust zonder al te veel poespas.

De facelift omvat nieuwe bumpers en hertekende lichtunits die voortaan voorzien zijn van LED techniek. Daarnaast zijn er verse ontwerpen voor de velgen en een herzien pallet carrosseriekleuren. Deze cosmetische correcties zullen qua verkopen niet veel verschil maken, al is de geringe populariteit in ons land (18 registraties in de eerste 7 maanden van dit jaar) vooral te wijten aan het feit dat de Soul hier alleen leverbaar is in elektrische vorm. Een 1.0 T-GDI versie zou afzettechnisch wonderen kunnen doen, ook omdat de karakteristieke 3 cilinder roffel goed past bij de eigenzinnige Kia.

Reageren is niet mogelijk.