Volkswagen bederft Opel feestje

0

Op de aanstaande autosalon van Parijs beleeft de Opel Ampera-E zijn debuut. Dit Europese zustermodel van de elektrische Chevrolet Bolt pakt uit met een actieradius van 380 kilometer. Dankzij een relatief hoge bouw is de Ampera-E relatief ruim en praktisch. En als klap op de vuurpijl belooft de elektrische Opel ook nog eens zeer betaalbaar te worden.

Volkswagen I.D.

Steelt Opel dus de show in Parijs? Niet als het aan Volkswagen ligt. Deze eeuwige rivaal zal in de Franse hoofdstad de conceptstudie I.D. presenteren. Dit model, dat net als de Golf over een dikke C stijl beschikt, zal vanaf 2020 rechtstreeks de aanval openen op de Ampera-E. Het carrosserieconcept is identiek, maar Volkswagen belooft een tot 220 kilometer grotere actieradius.

Volkswagen I.D.

De I.D. is de eerste Volkswagen op basis van het zogeheten Modular Electric Drive Kit (MEB) platform. Later volgen meer modellen op deze bodemplaat. Volkswagen wil vanaf 2025 jaarlijks 1 miljoen elektrische auto’s verkopen. Door nu al een conceptstudie te presenteren, wil het merk niet alleen Opel de wind uit de zeilen nemen, maar ook haar door het dieselschandaal bevlekte blazoen oppoetsen.

Volkswagen I.D.

De elektromotor van de I.D., die ongeveer even lang is als de Golf, levert 170 pk en het bijbehorende accupakket garandeert een actieradius van 400 à 600 kilometer. “Wie wil er nog een Ampera-E?”, zo luidt de boodschap van Volkswagen. De ver naar voren geplaatste voorruit en bijbehorende korte neus doen duidelijk aan de Opel denken, al is dit design natuurlijk ook inherent aan het ontbreken van een (ruimtevretende) verbrandingsmotor.

Volkswagen I.D.

Volgens Volkswagen kan de I.D. volledig autonoom rijden, al geeft het merk aan dat de hiervoor benodigde techniek pas in 2025 productierijp is. In autonome modus klapt het stuurwiel automatisch weg in het dashboard om extra ruimte in het interieur te creëren. Dankzij de combinatie van het ontbreken van een B stijl en schuifdeuren achter moeten inzittenden een zeer ruimtelijk gevoel krijgen in de Volkswagen I.D.

Reageren is niet mogelijk.