Doorstart voor DeLorean

0

Met dank aan de Amerikaanse Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act mag DeLorean Motor Company (DMC) weer auto’s gaan bouwen en produceren. Dit betekent dat er een gloednieuwe DMC-12 besteld kan worden. Met opgewaardeerde componenten en nog steeds ongelooflijke cool.

Tot 2015 kon er in de Verenigde Staten alleen tot autoproductie worden overgegaan indien het betreffende model eerst aan dure crashtests onderwerpen werd, en er aan nog veel meer andersoortige wetgevingen voldaan werd. Maar dankzij de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act uit 2015 wordt er een uitzondering gemaakt voor een gelimiteerd aantal replica’s van kleine autofabrikanten. Voorwaarde is dat het om een model gaat die 35 jaar geleden of eerder uit productie ging. En daar valt de DMC-12 na december onder.

deloreana4

Dat is goed nieuws voor DeLorean, want het illustere merk dat in 1982 ter ziele ging, mag nu eindelijk de dik 300 exemplaren van de DMC-12 afbouwen waarvan zij in Humble, Texas de onderdelen klaar heeft liggen. De Amerikanen willen echter voor een ander hart kiezen. Verstandig, want de aartslui V6 van Peugeot, Renault en Volvo van het origineel is allesbehalve sportwagenwaardig.

Effectief betekent dit dat het vermogen van de De Lorean minimaal zal verdubbelen, want een moderne 6 cilinder is tegenwoordig goed voor minimaal 300 pk. Ook de remmen, de banden en het dashboard (infotainment …) worden onder handen genomen. Daarnaast zal de opgewaardeerde DMC-12 voldoen aan de huidige uitstooteisen. Daarvoor heeft DeLorean regelmatig overleg met de Amerikaanse instantie Environmental Protection Agency (EPA).

deloreana3

Er is nog geen prijs bekend, maar bestellen kan per direct. DeLorean heeft hiervoor een zogeheten ‘2017 Pre-Order Interest Application’ op internet gezet. De aanmelding is vooralsnog vrijblijvend, omdat het bedrijf erkent dat de precieze specificaties nog niet bekend zijn.

Reageren is niet mogelijk.