Fisker toont zijn nieuwe gezicht

0

Vorige week meldde Autointernationaal.nl al dat Henrik Fisker een tweede poging waagt om een nieuw automerk te lanceren. Na eerder voor een stekkerhybride model gekozen te hebben (de Karma), omarmt hij nu een volledig elektrisch model. Om voor onderscheid te zorgen met Tesla heeft hij zijn creatie zogeheten vlinderdeuren gegeven.

Hier ziet u het gezicht van het nieuwe Fisker. De een zal er een flamboyant en ongekende schoonheid in zien, de ander vooral een intimiderend en boos kijkend model. Maar de nieuwe Fisker laat niemand koud en daar is het de van origine Deense ontwerper Henrik (die eerder de Aston Martin modellen DB9 plus V8 Vantage en de BMW Z8 tekende) natuurlijk om te doen.

Een volwaardige grille is uiteraard niet nodig bij een elektrische auto, maar Fisker compenseert dat met veel verlichting, dunne inlaten en een centraal geplaatste unit waarin een radar en een camera zijn verwerkt. De autokenner zal in het front een treffende gelijkenis zien met het lijnenspel van de Force 1 van VLF Automotive, een studiemodel dat eveneens door de Deen is ontworpen.

Meer dan deze glimp op de plaagfoto krijgen wij van Fisker nog niet te zien. Of de achterzijde en het interieur net zo agressief vormgegeven zal zijn, is dus afwachten. Fisker belooft wel alvast de grootste actieradius op de markt.

De in de inleiding genoemde Karma leeft na het faillissement 3 jaar geleden nu voort onder de vleugels van de Chinese Wanxiang Groep. ‘Karma’ is voortaan de merknaam, met Revero als modelnaam. Er is inmiddels van dit stekkerhybride model ook een uitvoering met dikke V8 motor uit de Chevrolet Corvette. Die heet Destino en is een maaksel van het eerder genoemde VLF Automotive.

Reageren is niet mogelijk.